Osipovs atlaists no «Liepājas metalurgs» galvenā trenera amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No Latvijas vicečempionu futbolā «Liepājas metalurgs» galvenā trenera amata atlaists vietējais speciālists Vladimirs Osipovs, aģentūrai LETA apstiprināja vienības preses sekretāre Simona Laiviniece.

«Tāds ir kluba prezidenta lēmums,» izteicās Laiviniece, liekot nojaust, ka tas noticis neapmierinošo rezultātu dēļ. Kā ziņots, sestdien liepājnieki savā laukumā ar 0:1 negaidīti piekāpās «Gulbenes» komandai.

Virslīgas kopvērtējumā pašlaik «Liepājas metalurgs» ar desmit punktiem sešās spēlēs atrodas sestajā vietā, tomēr no līdervienības «Skonto», kas aizvadījusi par spēli vairāk, atpaliek tikai par četriem punktiem.

Jau trešdien «Liepājas metalurgs» komandai plānota nākamā spēle, kurā tā izbraukumā spēkosies ar Rīgas «Daugavas» vienību. Šajā mačā vienību vadīs līdzšinējais Osipova palīgs Dmitrijs Kalašņikovs un vienības sporta direktors Šenderis Giršavičs.

««Gulbenei» mēs esam zaudējuši jau divas spēles, sākot ar pagājušo gadu. Esam sarežģītā situācijā, un izeja ir tikai viena - jāspēlē, cik labi vien varam,» pirms trešdienas spēles izteicās Kalašņikovs. «Komanda ir izvēlējusies jaunu kapteini, tas ir Pāvels Mihadjuks, bet, tā kā šodienas spēlē viņš nepiedalīsies, komandas kapteinis būs Oskars Kļava.»

«Pēc tā, kas notika pagājušajā spēlē, komandai ir jāatgūst uzticība kā kluba vadībai, tā līdzjutējiem. Ir jāmaina attieksme, tas ir vienīgais, ko varam mainīt. Divas nedēļas pirms Latvijas kausa fināla ir svarīgi iegūt psiholoģisko pārliecību,» uzsvēra Kalašņikovs, atgādinot, ka jau 12. maijā tai Latvijas kausa finālā būs jāspēkojas ar «Skonto» futbolistiem.

«Mums ir jāiet un jāvinnē. Jāpierāda, ka visi lēmumi ir pareizi. Tagad viss ir spēlētāju rokās, ir jāpierāda, ka mums ir taisnība. Spēlēsim no tīras lapas, un viena diena neko nemaina,» norāda Kļava. «Visam ir jābūt kārtībā, neesam puikas un saprotam, kas ir jādara, un protam to izdarīt.»

Kā ziņots, Osipovs amatā stājās 2010. gada sezonas pašā izskaņā, kad amatā nomainīja Vācijas speciālistu Rīdigeru Abramčiku. Pirms tam viņš ilgstoši bija strādājis par «Liepājas metalurga» galveno treneru palīgiem.

Pagājušajā sezonā Latvijas virslīgas čempionāta noslēguma kopvērtējumā «Liepājas metalurga» komanda izcīnīja par punktu mazāk nekā čempioni «Ventspils».

Iepriekšējo reizi liepājnieki par Latvijas čempioniem kļuva 2009. gadā, bet kopvērtējuma pirmajā trijniekā «Liepājas metalurga» komanda iekļuvusi ik reizi kopš 1998. gada.

Kā ziņots, pēc virslīgas čempionāta septītās kārtas galveno treneri Ravilu Sabitovu šīs nedēļas sākumā atlaida arī Daugavpils «Daugavas» vienība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu