Ostapenko ITF turnīru finālos joprojām nepārspēta (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šodien izcīnīja uzvaru Itālijā notikušā Santamargaritas di Pulas ITF 10 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību finālā.

16 gadus vecā Ostapenko, kura WTA vienspēļu rangā šobrīd atrodas 778. pozīcijā, ar 7-6 (7:4) un 6-1 uzvarēja francūzieti Džeidu Suvrijnu, kura šobrīd WTA rangā ieņem 375. vietu un turnīrā izlikta ar otro numuru.

Abas tenisistes līdzvērtīgi spēkojās vien pirmajā setā, kas noslēdzās taibreikā par labu Ostapenko, bet otrajā setā pēc 1-1 Latvijas pārstāve uzvarēja piecus geimus pēc kārtas, tiekot pie uzvaras turnīrā.

Zīmīgi, ka šis Latvijas tenisistei bija ceturtais ITF 10 000 sērijas turnīru vienspēļu fināls karjerā, turklāt uzvarējusi viņa ir pilnīgi visos.

Par uzvaru turnīrā Ostapenko nopelnījusi 12 WTA vienspēļu ranga punktus.

Jau vēstīts, ka vienspēļu sacensību pirmās kārtas mačā Ostapenko ar 6-3, 6-0 pieveica mājinieci Martinu Kolmenju, kura pasaules rangā atrodama 862. vietā, bet otrajā cīņā ar 6-4, 7-6 (7:2) apspēlēja austrālieti Aleksandru Nenkerovu, kura pasaules rangā ieņem 627. vietu, bet turnīrā bija izlikta ar devīto numuru.

Savukārt ceturtdaļfinālā Latvijas tenisiste ar 6-4, 6-3 uzvarēja kvalifikācijas sacensības pārvarējušo bosnieti Jeļenu Šimiču, kura WTA rangam nav kvalificējusies, kamēr pusfinālā ar 5-7, 7-6 (7:4), 6-2 pieveica ar piekto numuru izlikto Tatjanu Buvu no Argentīnas, kura pasaules rangā ieņem 525. vietu.

Kā ziņots, piektdien Ostapenko duetā ar japānieti Manu Ajukavu triumfēja arī šī turnīra dubultspēlēs. Ar otro numuru izliktais pāris finālā ar 7-5, 3-6, 10:5 pieveica sacensību galvenās favorītes - itālieti Alisi Balduči un Diānu Buzeanu no Rumānijas.

Par titula iegūšanu Latvijas pārstāve saņēma 12 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Šis bija Ostapenko sestais fināls ITF turnīru dubultspēlēs un arī šeit viņa cīnās bez neveiksmēm. Divus no dubultspēļu tituliem Ostapenko ieguvusi ITF 25 000 sērijas turnīros, bet četras reizes triumfējusi zemākās raudzes - ITF 10 000 sērijas - sacensībās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu