Ovčiņņikovam trešā vieta Eiropas čempionātā džudo

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas džudists Konstantīns Ovčiņņikovs piektdien izcīnīja trešo vietu Krievijas pilsētā Čeļabinskā notiekošajā Eiropas čempionātā.

Svara kategorijā līdz 81 kilogramam startējošais Ovčiņņikovs sākotnēji izcīnīja trīs uzvaras savas apakšgrupas cīņās - vispirms viņš ātri uzvarēja Grieķijas sportistu Aleksi Ntanacidu, pēc tam ar skaistu tīru metienu pārspēja Frančesko Brujēru no Itālijas, bet cīņā par iekļūšanu pusfinālā Latvijas sportists papildlaikā veica vēl vienu skaistu metienu un ar ippon uzvarēja Robinu Paceku no Zviedrijas.

Pusfināla Ovčiņņikovs spraigā cīņā piekāpās 2010.gada Eiropas čempionam Siražudinam Magomedovam no Krievijas, kurš šogad izcīnīja savu otru titulu, bet cīņā par bronzas medaļu ar gruzīnu Avtandilu Chrikišvili viņš papildlaikā veica metienu waza-ari vērtējumā, kas ļāva pirmo reizi karjerā kāpt uz pieaugušo Eiropas čempionāta goda pjedestāla. Līdz šim Ovičiņņikova augstākais sasniegums bija 2008.gadā izcīnīta piektā vieta.

Šīs ir pēdējās sacensības, kurās sportistiem ir iespēja kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm. Pirms šī turnīra Ovčiņņikovs rangā atradās 32.vietā, bet Olimpiādei kvalificēsies 22 labākie sportisti.

Kā sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Latvijas Džudo federācijas Sabiedrisko attiecību speciāliste Darja Davidova, olimpiskajā rangā tiks ņemti vērā arī Āzijas, Amerikas un Austrālijas kontinentu čempionāti, kas arī notiek šajās dienās. Citos turnīros šajā svara kategorijā sacensības notiks tikai sestdien, tāpēc pagaidām lielākas skaidrības par iespējamo Latvijas sportista kvalificēšanos četrgades svarīgākajam turnīram vēl nav.

Vēl piektdien no Latvijas sportistiem svara kategorijā līdz 70 kilogramiem sieviešu konkurencē startēja Evija Puķīte, kura jau savā pirmajā cīņā, kas bija apakšgrupas pusfināls, zaudēja slovēnietei Rasai Srakai.

Kā ziņots, ceturtdien 2009.gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Deniss Kozlovs svara kategorijā līdz 66 kilogramiem tika līdz savas apakšgrupas pusfinālam, bet Andrejs Maģers svara kategorijā līdz 60 kilogramiem piedzīvoja zaudējumu jau savā pirmajā cīņā.

Vēl Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs Aigars Mīlenbergs (līdz 90 kilogramiem), Jevgēņijs Borodavko un Viktors Reško (abi līdz 100 kilogramiem).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu