Ovečkins nosaukts par nedēļas labāko NHL spēlētāju (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) nedēļas pirmo zvaigzni, vēsta līga.

Ovečkins, kurš pārstāv Vašingtonas «Capitals» komandu, iepriekšējās nedēļas trīs spēlēs guva piecus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, ļaujot komandai nopelnīt piecus no maksimāli iespējamiem sešiem punktiem. Komanda izcīnīja divas uzvaras pēcspēles metienu sērijā, bet trešajā spēlē arī «bullīšos» tika piedzīvots zaudējums.

Pateicoties šim sniegumam, «Capitals» saglabā otro vietu Metropoles divīzijā, astoņus punktus atpaliekot no Pitsburgas «Penguins».

Zīmīgi, ka spēlē pret Tampabejas «Lightning» Ovečkins trešo reizi karjerā vienā mačā guva četrus vārtus. Līdz šim sezonā Maskavā dzimušais uzbrucējs guvis 27 vārtus un izcēlies ar desmit rezultatīvām piespēlēm 31 mačā.

Tikmēr otrās zvaigznes gods ticis Losandželosas «Kings» vārtsargam Mārtinam Džounsam, kuram šī ir tikai pirmā sezona pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

23 gadus vecais vārtsargs palīdzēja klubam visās trīs spēlēs izcīnīt panākumus, ielaižot vidēji vārtos 1,00 ripu un atvairot 97,2% pretinieku metienu. Piecās karjeras spēlēs Džonss vidēji ielaidis 0,99 ripas, kas ir visu laiku labākais debitanta rādītājs NHL vēsturē.

Bet par nedēļas trešo zvaigzni nosaukts Nešvilas «Predators» kluba vārtsargs Kārters Hatons. Hokejists aizvadītajos trīs komandas uzvaras mačos vidēji spēlē ielaida 1,33 ripas un atvairīja 96,0% metienu.

Šajā sezonā Hatons piedalījies 14 mačos, kuros vidēji ielaidis 2,76 ripas un atvairījis 91,3% pretinieku metienu. Pirms šīs sezonas 27 gadus vecais vārtsargs NHL bija aizvadījis tikai vienu spēli.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu