Ozoliņš par sajūtām, nesot karogu atklāšanā (60)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas karognesējs Soču olimpisko spēļu atklāšanas parādē Sandis Ozoliņš atbildīgajā brīdī izbaudījis emocionālu saviļņojumu un uz brīdī vēlējies būt kopā ar visu komandu un kopīgi nest valsts karogu.

«Neizsakāms prieks un smaids pa visu seju,» par Ozoliņa teikto pēc atklāšanas ceremonijas informēja Latvijas komandā. Latvijas hokeja izlases kapteinis pauda lielu prieku par visiem olimpiešiem, par visu delegāciju, kas ir kvalificējušies un godam nopelnījuši iespēju piedalīties atklāšanas ceremonijā.

Pats Latvijas karognesējs izbaudījis katru soli sportistu parādē. «Ļoti emocionāls saviļņojums, izbaudīju katru soli, katru mirkli no šī lieliskā pasākuma. Vienu brīdi pat, ja godīgi sakot, gribējās atkāpties un būt starp komandu un kopīgi nest karogu, atrasties ar visiem kopā,» teica hokejists.

Ozoliņš atklāja, ka pašā sākumā viņam vajadzējis saprast, kā karogu labāk turēt un kādas ir pareizās kustības, lai karogs labi un skaisti plīvotu. «Tas bija pašā sākumā, bet kad sapratu kā tas jādara, tad jau es izbaudīju šo mirkli,» saviļņots bija Latvijas olimpiskās delegācijas vecākais sportists.

Iepriekšējās ziemas olimpiskajās spēlēs 2010.gadā Vankūverā Latvijas karogu atklāšanas parādē nesa skeletonists Martins Dukurs. Savukārt vēl iepriekš to ir darījuši bobslejisti Jānis Ķipurs (1992), Zintis Ekmanis (1994) un Sandis Prūsis (1998), kā arī hokejisti Leonīds Vedējs (1936), Harijs Vītoliņš (2002) un Artūrs Irbe (2006).

Vakar vakarā pēc atklāšanas ceremonijas Ozoliņš par piedzīvoto pastāstīja arī Latvijas Televīzijai.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu