«Ozolnieki/Monarch» tomēr piesakās startam Latvijas čempionātā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vladislavs Proškins, lhf.lv

«Ozolnieki/Monarch» komanda tomēr pieteikusies startam nākamās sezonas Latvijas hokeja čempionātā, šodien atklāts virslīgas direktorāta sanāksmē.

Līdz ar to šobrīd rakstisku piekrišanu dalībai 78. Latvijas virslīgas hokeja čempionātā devušas sešas komandas - «Kurbads», «Dinamo»/«Juniors», «Zemgale»/JLSS, «Rīga»/«Prizma», «Daugavpils» un «Ozolnieki»/«Monarch», vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Kā ziņots, pagājušās sezonas izskaņā «Ozolnieki/Monarch» komanda finansiālu grūtību dēļ atteicās aizvadīt sēriju par bronzas medaļām ar «Liepājas metalurga» hokejistiem.

Tāpat no jauna interesi un vēlmi startēt virslīgas čempionātā izrādījusi Tukuma un Ventspils apvienotā komanda. Kā atzinis «Tukuma» pārstāvis Jānis Svitiņš, lēmums tikšot pieņemts tuvākajā laikā.

Iepriekš LHF valdes locekļi un sporta kluba «Rīga» pārstāvji sprieda, ka virslīgā varētu startēt arī komanda «Rīga-97», kas paralēli spēlētu arī Latvijas bērnu un jaunatnes čempionāta (LBJMH) U-20 grupā, tomēr tagad šāds variants vairs netiek izskatīts.

Virslīgas direktorā nolemts, ja jaunajā Latvijas čempionātā startēs sešas komandas, sešos riņķos tiks aizvadītas 30 spēles. Bet, ja virslīgā piedalīsies septiņas komandas, 30 spēles tiks aizvadītas piecos riņķos. Plānots, ka jaunā virslīgas sezona sāksies 7. septembrī un ilgs līdz nākamā gada 7. aprīlim.

Kā zināms, valsts spēcīgākajā līgā nākamajā sezonā nestartēs «Liepājas metalurgs», kas pēc rūpnīcas finansiālajām problēmām jau iepriekš paziņoja ar profesionālas komandas neuzturēšanu. Saskaroties arī ar spēlētāju resursu trūkumu, izlemts par atteikšanos no dalības Latvijas čempionātā, gan saglabājot kluba pārstāvniecību jauniešu turnīros.

Savas pastāvēšanas vēsturē liepājnieki astoņas reizes kļuva par Latvijas čempioniem un pa trim reizēm tikuši pie sudraba un bronzas godalgām. Tāpat klubs veiksmīgi startējis Austrumeiropas hokeja līgā, kurā 2001. gadā uzvarēja, un Baltkrievijas atklātajā čempionātā, kur 2012. gadā izdevās izcīnīt augsto piekto vietu.

Tāpat jaunajā sezonā turnīrā vairs nespēlēs pērnās sezonas čempioni «SMScredit.lv», kam radušās problēmas ar sponsoru piesaisti.

Pērnās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā «SMScredit.lv» ar 3-0 uzvarēja «Juniors» komandu. «SMScredit.lv» hokejisti par valsts čempioniem kļuva pirmo reizi kluba četros pastāvēšanas gados.

Jaunajā sezonā pēc gada pārtraukuma čempionātā atkal startēs Daugavpils pilsētas komanda, kur kluba sistēma izveidota no jauna. Tāpat sacensībās debitēs «Kurbads» komanda, kuras sastāva kodolu veido daudzi līdzšinējie «SMScredit.lv» un «Ozolnieki/Monarch» hokejisti.

Pagājušās sezonas Latvijas čempionātā piedalījās astoņas komandas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu