Pabeidz «Elizabetes Park House» renovāciju (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

ABLV grupā ietilpstošais nekustamo īpašumu attīstīšanas uzņēmums «Pillar» ir pabeidzis un nodevis ekspluatācijā vienu no ekskluzīvākajiem nekustamā īpašuma projektiem visā Rīgā - Elizabetes Park House. 

Nams atrodas klusajā Rīgas centrā, Elizabetes ielā 21a.

Ēkas rekonstrukcijas projektu 2007. gadā izstrādāja «Brīnišķīgo projektu birojs» arhitekta Andreja Ģelža vadībā. Savukārt ēkas koplietošanas telpu interjera projektu un ēkas dizaina koncepciju izstrādāja arhitektu birojs «Sudraba arhitektūra» Reiņa Liepiņa vadībā.

Projekta izstrādes ietvaros tika veikta objekta rūpīga vēsturiskā izpēte. Ēka ir būvēta 1910.gadā pēc arhitekta Mārtiņa Nukšas projekta. Tā atrodas vēsturiskajā Rīgas apbūves centrā, UNESCO zonā, tādēļ rekonstrukcijā tika ievēroti visi nosacījumi attiecībā uz kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu ēkas ārējā un iekšējā izskatā.

Ēkas rekonstrukcija tika uzsākta 2010. gada jūnijā, bet pabeigta – 2013. gada janvārī. Ēkas iegādē un rekonstrukcijas darbos uz šo brīdi ieguldīti gandrīz 11 miljoni eiro.

Elizabetes Park House ir izbūvēti 18 premium klases dzīvokļi. Lielākā daļa no tiem tika pārdoti rekonstrukcijas laikā. Šobrīd brīvi vēl palikuši 5 dzīvokļi. Savukārt pirmajā stāvā atrodas biroju telpas – tajās izvietojies labdarības fonds «ABLV Charitable foundation», dārgmetālu tirdzniecības un valūtas maiņas uzņēmums «Tavex», gada otrajā pusē tiks izvietots ABLV Bank Kredītu centrs, un vienas no telpām vēl ir pieejamas īrei. Jāpiebilst, ka Elizabetes Park House dzīvokļu īpašnieki un telpu īrnieki saņem arī īpašu servisu un individuālu pieeju arī ēkas pārvaldīšanas ziņā.

Elizabetes Park House rekonstrukcija bija liels izaicinājums visu iesaistīto speciālistu profesionalitātei, nepieļaujot nekādus kompromisus uz kvalitātes rēķina. Ēkā ir radīts moderns dizains, par pamatu ņemot vēsturiskās izpētes un saglabājot visas vēsturiskās detaļas. Ir realizējusies sākotnējā iecere- Eiropas jaunākās būvniecības un inženiertehnoloģijas apvienot ar Latvijas amatnieku talantiem un prasmēm. Kvalitatīvi un izmeklēti apdares materiāli, ilgtspējīga inženiersistēma, atturīga estētika, perfektas detaļas- šādi varētu raksturot arhitektu un būvnieku veikumu. Vairāki dzīvokļi un pati ēka kopumā ir izvirzīti dažādām prestižiem arhitektūras konkursiem, t.sk. Latvijas Arhitektūras gada labāko darbu skatei.

Ar Elizabetes Park House projektu «Pillar» uzsāka premium klases dzīvojamo un biroju objektu attīstīšanu, jo pēc tādiem ir pieprasījums gan pašmāju, gan ārvalstu klientu vidū. Šobrīd jau uzsākti darbi nākamajā projektā – Miera Park House.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu