Pabeigta pārbaude par iespējamo Vilnīša rīkojumu noklausīties sarunas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Operatīvo izstrāžu vadītāja Jura Juraša apgalvojumi, ka KNAB šefs Normunds Vilnītis licis nesankcionēti noklausīties politiķu sarunas, nav apstiprinājušies, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Viņš norādīja, ka pārbaude ir pabeigta un tās laikā atklājies, ka informācijas apjoms ir nepietiekams, lai varētu teikt, ka Vilnītis licis noklausīties politiķu sarunas.

Viņš skaidroja, ka nav izdevies iegūt papildus informāciju par šādu rīkojumu.

«Iespējams, bijušas darba sarunas, no kurām izdarīti nepareizi secinājumi. Darba pārrunas nav uzskatāmas par nelikumīgu uzdevuma došanu,» sacīja Kalnmeiers.

Tāpat Kalnmeiers norādīja, ka no prokuratūras puses nekādas darbības šajā jautājumā vairs netiks veiktas.

Jau ziņots, ka Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē Jurašs paziņoja par Vilnīša lūgumu bez pamata noklausīties politiķu sarunas.

Šie lūgumi it kā bijuši izteikti arī Strīķes klātbūtnē. Jurašs no šīm pretlikumīgajām prasībām esot atteicies un par to informējis Ģenerālprokuratūru.

Tomēr Vilnītis noraidīja KNAB darbinieku pārmetumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu