Pabeigti jau 90% būvdarbu Gaismas pilī (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šobrīd jaunā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēka jeb Gaismas pils ir uzbūvēta par 90%, tādējādi līdz ēkas pabeigšanai jāveic vien 10% būvdarbu. Turklāt būvniecības procesa laikā ir ieekonomēti aptuveni 3 miljoni latu, informē pilnsabiedrība «Nacionālā Būvkompāniju apvienība» (NBA), portālu «Apollo» informēja Baltijas Komunikāciju centra pārstāve Ilga Sokolova.

«Mēs kategoriski noliedzam sabiedrības par atklātību «Delna» izteiktos apgalvojumus (4.01) un vēlreiz uzsveram – būvdarbi norit un vienmēr ir noritējuši saskaņā ar darbu grafiku, kuru esam parakstījuši ar ēkas pasūtītāju. NBA vienmēr ir iekļāvusies noteiktajos termiņos, un tas ir palīdzējis būt tur, kur esam šobrīd – līdz ēkas pabeigšanai ir atlikuši tikai 10% būvdarbu,» uzsver NBA padomes loceklis A. Pauniņš. Jāatzīmē, ka ekonomiskās krīzes ietekmes dēļ notika būvniecības tempu samazinājums, un arī šajā periodā būvdarbi tika veikti saskaņā ar apstiprinātu grafiku.

Turklāt NBA ir panākusi vēl kādu svarīgu rezultātu – līdz šim ir ietaupīti aptuveni trīs miljoni latu no valsts budžeta līdzekļiem. Tas ir paveikts, veicot darbu optimizāciju un pārmērīšanu, tādējādi ietaupot vairākus miljonus latu, ko veido izmaksu samazinājums gandrīz visās pozīcijās.

Steidzami nepieciešams risinājums situācijai ar infrastruktūras iepirkumu, lai turpinātu veikt iekšdarbus, kuru pabeigšanai nepieciešama funkcionējoša infrastruktūra. Tomēr NBA ir pārliecināta, ka ēka apmeklētājiem un pilsētas viesiem tiks atvērta tam paredzētajā laikā.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu