Pabriks: Krievija joprojām cenšas ietekmēt situāciju Baltijas valstīs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Krievija joprojām cenšas ietekmēt situāciju Baltijas valstīs, šodien uzsvēra Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), piedaloties Lennarta Meri vārdā nosauktajā konferencē Tallinā.

Pasākumā tika diskutēts par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbību aizsardzības jomā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente Daina Ozoliņa.

«NATO un Eiropas Savienības valstis ir darījušas daudz, lai uzlabotu attiecības ar Krieviju, bet vienlaikus mums ir jāsaprot, ka ir veidi, kā Krievija joprojām ietekmē situāciju Baltijas valstīs, piemēram, iejaucoties mūsu mediju telpā un izplatot tajā sev vēlamo informāciju,» sacīja Pabriks. «Latvijai noderētu citu valstu ekspertu pieredze un padomi situācijas risināšanai sašķeltās informatīvās telpas jautājumā.»

Pabriks ar Lietuvas aizsardzības ministri Rasu Juknevičieni atgādināja kolēģiem arī par Krievijas Kaļiņingradas apgabalā izvietoto stratēģisko pretraķešu sistēmu, kas var ietekmēt drošības situāciju reģionā. Ministri atzina, ka šajā jautājumā reģionālā sadarbība un savstarpējais atbalsts ir ļoti nozīmīgi.

Tāpat Pabriks izteica cerību, ka nesen radušās nesaskaņas Polijas un Lietuvas starpā tiks veiksmīgi atrisinātas, tādējādi saglabājot reģiona stabilitāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu