Pabriks uzskata, ka cilvēki Latvijā pietiekami neciena karavīrus; uzslavē amerikāņus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) pauž pārliecību, ka Latvijā iedzīvotāji pietiekami neciena savus karavīrus. Kā labo piemēru ministrs min ASV, kur iedzīvotāji mīl un ciena karavīrus.

Pēc nesen notikušās vizītes ASV Pabriks pārliecinājies, ka ASV karavīri netiek noniecināti. «Amerikas tauta nav jāpārliecina cienīt savus karavīrus. Šeit tā nav. Ja mēs necienam savus karavīrus, savus līdzcilvēkus, tad – kāpēc mēs domājam, ka kāds cienīs mūs,» sarunā Latvijas Radio sacīja ministrs.

Tāpat Pabriks sacīja, ka cilvēkiem joprojām nav izpratne par dalību NATO un nepieciešamību ieguldīt naudu armijas attīstībā. «Joprojām cilvēkiem ir tāda ielas izpratne: esam NATO, un priekš kam mums jāiegulda [nauda] armijas attīstībā. Tā ir nepareiza domāšana,» pauda Pabriks.

Tas, ka esam alianses dalībvalsts, vēl negarantē mums drošību. «Nevar gulēt pie atvērtām durvīm un domāt, ka tevi sargā,» – tā Pabriks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu