«Padomju slepenajā bunkurā» pulcē aģentus realitātes spēlei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Rehabilitācijas centrā «Līgatne» piektdien, 26.martā plkst. 19.00 Padomju slepenajā bunkurā - notiks realitātes spēle «Objekts X». Spēles mērķis ir ļaut dalībniekiem iejusties slepeno aģentu lomās un izpildīt slepenu uzdevumu autentiskā vidē.

Pirmā spēle notika 24. februārī. Dalībniekiem bija jāatrod slepenais objekts un jānogādā virszemē. Dažs ar uzdevumu tika galā pārdesmit minūšu laikā, bet citam tas prasīja vairāk kā stundu. Visi spēles dalībnieki apgalvoja, ka šis bijis īpašu sajūtu pasākums, jo papildus sacensību spriedzei nācies darboties neierastos apstākļos - tumsā, dūmu aizsegā un autentiskā atomkara bunkurā, kas papildināts ar atbilstošiem rekvizītiem. Ilgmārs, pirmās spēles dalībnieks, dalās piedzīvotā: «Realitātes spēle «Objekts X» ir ļoti interesanta spēle, atraktīviem jauniešiem un ne tikai. Man realitātes spēles izjūtas bija ļoti pozitīvas. Jo spēle bija aizraujoša, kad bija jāmeklē nezināma viela. Tā gaisotne bija super, jo telpā plūda dūmi, un ložņāšana pa tiem kambariem bija aizraujoša. Kad biju atradis «Objektu X» devos uz Izeju, kur mani sagaidīja, valsts drošības aģents, kurš pārbaudīja vai tik tiešām ir atrasta nezināmā viela.»

Spēles organizētāji sola, ka šoreiz uzdevums būs sarežģītāks un objekta atrašana prasīs krietni vairāk laika, iemaņu un atjautības. Pirms spēles, gaidot savu startu, dalībnieki skatīsies atbilstošas videomontāžas, bet pēc finiša, līdz spēli beidz pēdējais dalībnieks, varēs izmēģināt spēkus dažādās atjautības un citās sacensībās.

«Padomju slepenais bunkurs» ir tūristu iecienīts apskates objekts, kas atrodas Līgatnes novada «Skaļupēs», SIA «Rehabilitācijas centrs Līgatne» teritorijā. Tas izbūvēts pagājušā gadsimta 80-tajos gados politiskās un valsts varas elites vajadzībām valsts vadīšanai atomkara gadījumā. Bunkurs atrodas 9 metrus zem zemes. Tā kopējā plātība ir 2000m² un šis ir vienīgais autentiski saglabāts bunkurs Latvijas teritorijā. Tam slepenības zīmogu noņēma tikai 2003. gadā.

Spēles norises vieta: Padomju slepenais bunkurs, SIA «Rehabilitācijas centrs «Līgatne»
Dalībnieki: spēles dalībnieks varbūt jebkurš cilvēks, kas sasniedzis 12 gadu vecumu. Līdz 12.g.v. spēlē var piedalīties kopā ar vecākiem/aizbildņiem;
Pieteikšanās un informācija par spēli pa tālruni: 64161915; 26467747 vai e-pastu «hotel@rehcentrsligatne.lv».

Spēles organizatori:
SIA «Rehabilitācijas centrs «Līgatne"», Līgatnes novada Kultūras un tūrisma centrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu