Pagaidām atliek ieceri par bērnudārza būvniecību Tallinas ielā (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Rīgas dome pagaidām atlikusi ieceri par aptuveni 5 miljoniem latu Rīgā, Tallinas ielā 6/10/12A, būvēt jaunu bērnudārzu, jo nolemts, ka pašvaldībai ir vairāki īpašumi, kuros bērnudārzu grupiņas var izveidot, veicot mazākus ieguldījumus.

Kā ziņots, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā atbalstīts Izglītības, kultūras un sporta departamenta priekšlikums ieguldīt vairāk nekā 2 miljonus latu, lai astoņās izglītības iestādēs izveidotu pirmsskolas izglītības grupiņas kopumā 556 bērniem, piesaistot šim nolūkam Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu 80% jeb 477 215 latu apjomā no programmas «Pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstība nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centros».

Sākotnēji arī pirmsskolas izglītības iestādes būvniecības projektu Tallinas ielā bija plānots pieteikt 80% ERAF finansējuma saņemšanai, un šim projektam jau esot bijis saņemts arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalsts, tomēr ne pirmajā, ne otrajā kārtā bērnudārza būvniecība projektu sarakstā netika iekļauta, un tā vietā finansējums novirzīts jaunu bērnudārzu grupiņu izveidei jau esošajos pašvaldības īpašumos.

Kopumā, renovējot, remontējot un pielāgojot telpas jau esošās 12 izglītības iestādēs vai šīm funkcijām piemērotās ēkās, Rīgas dome par aptuveni 4,3 miljoniem, ieskaitot 80% ERAF līdzfinansējumu, divās līdzfinansējuma projektu kārtās izveidos papildus vairāk nekā 1100 vietas.

Rīgas domes deputāts Dainis Locis (Nacionālā apvienība) šodien Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē, skatot jautājumu par astoņu izglītības iestāžu pielāgošu bērnudārzu grupiņu izveidošanai, gan norādīja, ka nav pārliecināts, ka šī ir labākā pieeja. «Tallinas ielas zemesgabals būtu labi izmantojams bērnudārza būvniecībai, un, ieguldot pāris miljonus, mēs būtu ieguvuši pilnīgi jaunu bērnudārzu pilsētas centrā,» pauda Locis.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR), Tallinas ielā iecerētajā bērnudārzā tiktu izveidots ap 330 vietu, taču jaunās ēkas būvniecība varētu izmaksāt 5,1 miljonu latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Būvniecībai jau rezervēts zemesgabals pilsētas centrā un izstrādāts projekts, un 2011.gadā, kad noslēdzās starptautiskais metu konkurss par jaunā bērnudārza būvniecību līdzšinējās sanitārās autobāzes vietā, to tika plānots uzbūvēt līdz 2014.gadam, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Burovs norādīja, ka stratēģiju un lēmumus par to, kur un kādiem jābūt bērnudārziem, pieņem nozares departaments, kas izvērtē, kurās Rīgas apkaimēs problēma jārisina visātrāk. Viņš piebilda, ka Tallinas ielas bērnudārza būvniecība atkarīga no domes lēmumiem, kas savukārt tiek pieņemti atbilstoši pieejamajam finansējumam. «Domāju, ka tuvākajā laikā naudas nebūs,» piebilda Burovs.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu