Pagarina iespēju pieteikties atbalstam elektromobiļu un to uzlādes infrastruktūras ieviešanai (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Lai sniegtu iespēju potenciālajiem projektu iesniedzējiem sagatavot kvalitatīvus projekta pieteikumus un konkursā apgūtu visu pieejamo finansējumu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija līdz 8.aprīlim, ir pagarinājusi pieteikšanās termiņu projektu iesniegšanai Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansiālam atbalstam elektromobiļu un to uzlādes infrastruktūras ieviešanai Latvijā.

Sākotnēji izziņotais termiņš projektu iesniegumu iesniegšanai bija 1.aprīlis.

Ministrijā atgādina, ka konkursa mērķis ir veicināt siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšanu, atbalstot transportlīdzekļu, kas pēc savas konstrukcijas kā vienīgo mehānisko dzinējspēku izmanto enerģiju no transportlīdzeklī glabātās elektroenerģijas un kuru SEG emisijas ir 0 g/km (turpmāk – elektromobilis) un uzlādes staciju, kas neatkarīgi no to faktiskās izmantošanas vai īpašuma formas kalpo sabiedrības kopējo vajadzību un interešu nodrošināšanai un par maksu vai bez maksas ir pieejama ikvienai personai, kura nav attiecīgās uzlādes stacijas īpašnieks (turpmāk – publiski pieejama uzlādes stacija) ieviešanu Latvijā.

Konkursā kopējais pieejamais finansējums ir vairāk nekā pieci miljoni eiro. Finansējums paredzēts jaunu rūpnieciski ražotu M1 un N1 kategorijas elektromobiļu un jaunu rūpnieciski ražotu M2 un M3 kategorijas elektromobiļu iegādei, kā arī jaunu publiski pieejamu uzlādes staciju iegādei, montāžai un pieslēgšanai pie sadales sistēmas operatora elektrotīkla vai pie lietotāja elektrotīkla aiz elektroenerģijas komercuzskaites mēraparāta. Katrai aktivitātei paredzētais finansējums ir 1,7 miljonu eiro apmērā.

Atbilstoši konkursa nosacījumiem projekta iesniedzējs var būt Latvijā reģistrēts komersants, pārvaldes iestāde un atvasināta publiska persona.

Projekta iesniegumu aicinām iesniegt personīgi SIA «Vides investīciju fonds» (Ģertrūdes ielā 10/12, 2.stāvā, Rīgā) darba dienās no plkst. 8:30 līdz 17:30 vai nosūtīt pa pastu «SIA «Vides investīciju fonds», Ģertrūdes ielā 10/12, Rīgā, LV-1010», vai arī noformētu elektroniskā dokumenta veidā nosūtīt uz e-pastu: kpfi@lvif.gov.lv.

Jautājumus par projekta iesnieguma sagatavošanu aicinām sūtīt elektroniski uz e-pastu: kpfi@lvif.gov.lv.

Konkursa īstenošanas kārtību nosaka Ministru kabineta noteikumi «Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa «Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšana transporta sektorā – atbalsts elektromobiļu un to uzlādes infrastruktūras ieviešanai» nolikums» (04.02.2014., Nr.78).

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu