Pagarina LNB projekta īstenošanas termiņu (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima ceturtdien  otrajā lasījumā kā steidzamus pieņēma grozījumus Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta īstenošanas likumā, nosakot, ka bibliotēkas projekts īstenojams līdz 2014.gada 31.decembrim, informē Saeimas Preses dienestā.

Likums grozīts, ņemot vērā, ka līdz šī gada beigām LNB projektu nebūs iespējams pabeigt.

Grozījumi nosaka, ka bibliotēkas projekts kopumā jānoslēdz līdz nākamā gada beigām saskaņā ar projekta īstenošanas Uzraudzības padomes apstiprināto projekta īstenošanas darbu un to finansējuma plānu un grafiku.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekts ietver gan ēkas būvniecību, ko plānots pabeigt līdz šī gada 20.decembrim, un infrastruktūras izveidi un nodošanu ekspluatācijā, gan arī bibliotēkas aprīkošanu ar mēbelēm un iekārtām, līdzšinējās bibliotēkas pārcelšanos un grāmatu krājumu pārvietošanu uz jaunajām telpām.

Grozījumi arī nosaka, ka ar projekta īstenošanu saistītie norēķini būs jāveic līdz 2016.gada beigām, kad tiks slēgts Kultūras ministrijas konts Valsts kasē, kurā uzkrāti valsts budžeta līdzekļi.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu