Pahars: «Skonto» stadions mums visiem ir ļoti nozīmīgs (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas futbola izlases personāls nākamajā Eiropas čempionāta atlases ciklā vēlas ieviest stingrāku režīmu, lai visi spēlētāji valstsvienībā ierastos laikus, preses konferencē atklāja komandas galvenais treneris Marians Pahars.

Kā zināms, šobrīd izlase gatavojas pēdējai nākamā gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlei pret Slovākiju. Paharu nedaudz satraucis vairāku futbolistu atšķirīgais sagatavotības līmenis.

«Liela problēma ir ar tiem spēlētājiem, kuri spēlē Krievijas pirmajā līgā, jo tur čempionāts nav piemērots izlašu grafikam. Tas mani ļoti neapmierina, jo ar klubiem ne vienmēr spējam vienoties par futbolistu ātrāku atlaišanu. Tā šoreiz Ivans Lukjanovs izlasei pievienojās vēlu, un mačā pret Lietuvu tas bija labi redzams. Nākamajā ciklā vēlēsimies ieviest stingrāku režīmu - visiem kandidātiem kopā jāsanāk vienā laikā, lai komandas gatavība būtu vienlīdzīga,» sacīja Pahars.

Kā ziņots, jau pirms noslēdzošā mača ir skaidrs, ka cikla noslēgumā G apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā Latvijas izlase ieņems piekto vietu, apsteidzot vienīgi Lihtenšteinu. Savukārt piektdien Latvijas futbolisti ar 0:2 izbraukumā piekāpās Lietuvai.

«Sagatavošanās rit normālā režīmā. Darām visu, ko bijām plānojuši. Ļoti ceram uz līdzjutēju atbalstu, jo šī būs cikla pēdējā spēle,» pauda Latvijas izlases galvenais treneris. «Alans Sineļņikovs joprojām spēlei negatavojas, tāpēc viņš nespēlēs. Lielas šaubas ir par Vladislavu Gabovu, kuram ir mikrotrauma. Pārējie ir spēlei gatavi, vienīgi Juriju Žigajevu nopietnāk skāris rota vīruss.»

«Tāpēc nepieciešams veikt izmaiņas, jo zaudējumi ir milzīgi. Ir grūti atrast no sastāva izkritušajiem aizvietotājus, taču vietā nākošie spēlētāji savas izdevības izmanto labi. Viņiem galu galā šādas iespējas ir jāgaida. Nedomāju, ka izlasē ir kāds spēlētājs, kurš šeit vienkārši aizpilda vietu, tāpēc cerēsim, ka visi sevi pierādīs,» pauda Pahars.

Latvijas izlases treneri nedomā, ka rota vīruss varētu būt traucējis mačā pret Lietuvu. «To saķēra astoņi futbolisti un viss apkalpojošais personāls. Dakteri mūs ir nolikuši uz kājām, tāpēc domājam, ka tas futbolistu kondīcijai skādi nenodarīs,» saka Pahars.

«Zinām, ka slovākiem nepalīdzēs Mareks Hamšīks un vēl vairāki līderi. Tomēr par to domājam vismazāk. Gatavojamies, ka viņiem uzbrukumā būs augumā raženi spēlētāji, tāpēc trenējamies gan šādam slovāku taktiskajam izvietojumam, gan citiem variantiem. Mums ir svarīgi atlasīt tādus spēlētājus, kuri būs spējīgi sasniegt rezultātu. Man ir no kā veikt izvēli,» uzskata Pahars. «Slovākija ir spēcīgs pretinieks, taču iziesim laukumā ar domu, ka spēlējam mājās un gribam to slovākiem nodemonstrēt. Cita lieta, ka mūs var piespiest spēlēt kā otrajam numuram. Tomēr nav svarīgi, ar kuru numuru spēlēsi laukumā. Galvenais ir pareizas sastāva izvēles un rezultāts.»

Pahars pagaidām vēl nevēlējās atklāt, kurš otrdien gaidāmajā mačā sargās Latvijas valstsvienības vārtus. «Iespējams, būs kādi pārsteigumi. Man nav šaubu par Andra Vaniņa un Aleksandra Koļinko prasmēm, arī Germans Māliņš ir labā forma. Šī ir pozīcija, par kuru mums nav jāuztraucas.»

«Salīdzinot ar mūsu sastāvu pret Lietuvu, izmaiņas būs. Gabovs, visticamāk, nespēlēs, tāpēc galvas sāpes ir saistītas ar malējiem aizsargiem. Problēmas šajās pozīcijas sev līdzi nes arī iespējamas izmainās taktiskajā zīmējumā. Ceru, ka tie spēlētāji, kuri varbūt spēlēs kādā sev neierastā pozīcijā, spēs adaptēties. Visas problēmas ir atrisināmas,» uzskata Pahars.

Kā zināms, izlasei pēdējās spēlēs nevar palīdzēt viens no tās līderiem Artjoms Rudņevs, kuram bija paredzēta deguna operācija. Pēdējo dienu laikā parādījusies informācija, ka futbolistam procedūra nemaz netiks veikta, un saziņā starp Latvijas Futbola federāciju (LFF) un Rudņeva pārstāvēto Hamburgas SV (HSV) esot radies misēklis.

«Iepriekš runājām ar HSV, tāpēc mums nav šaubu, ka Rudņevs nespēja ierasties. Klubs apstiprināja, ka plānotas ārstnieciskas procedūras. Tāpat Rudņevs man apskaidroja situāciju, viņam bija nopietns iemesls palikt Hamburgā,» atzina Pahars.

Pēc mača ar Slovākiju izlasei nav zināms, kad tā aizvadīs nākamo cīņu. Pagaidām vēl nav noskaidrots, pret ko valstsvienība novembrī aizvadīs pārbaudes maču, bet Pahars cer, ka ar kādu izdosies vienoties.

«Neesmu aizdomājies par to, ka izlasei, iespējams, mačs pret Slovākiju būs pēdējā spēle «Skonto» stadionā. Tas noteikti nebūs patīkami, taču es nezinu, vai tiešām šeit vairs nespēlēsim. To rādīs nākotne. Šis stadions mums visiem ir ļoti nozīmīgs, bagāts ar izciliem sasniegumiem. Tas daudzos kritērijos ir novecojis, tāpēc mūsu valsts ir pelnījusi modernu stadionu,» sacīja Pahars.

Mačs otrdien «Skonto» stadionā sāksies plkst.21.10.

G grupā grupas kopvērtējumā pa 22 punktiem deviņās spēlēs ir Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Grieķijas izlasēm, slovāki tikuši pie 12 punktiem, bet viņiem vairs tikai punktu zaudē Lietuva. Latvijas izlasei ir septiņi punkti deviņās spēlēs, un jau zināms, ka tā paliks piektajā vietā apakšgrupā, bet Lihtenšteinai - divi punkti.

Finālturnīrā, kas 2014. gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu