Pahars: uzvaras labad mums nācās atdot visus spēkus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagājušās sezonas Latvijas virslīgas čempionāta spēcīgākā kluba «Skonto» triumfs Baltijas futbola klubu turnīra - «Triobet» Baltijas līgas - finālspēlē no futbolistiem prasījis visus spēkus, pēc mača izteicās uzvarētāju galvenais treneris Marians Pahars.

Jau vēstīts, ka sestdien notikušajā cīņā «Skonto» izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:0, 1:1) pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja vietējo komandu «Ventspils», kas turnīrā triumfēja pagājušajā sezonā. Pēcspēles 11 metru sitienos «Skonto» futbolisti uzvarēja ar rezultātu 6:5.

«Emociju ir patiešām daudz. Piekritīšu, ka spēle bija ārkārtīgi interesanta, kas sagādāja patīkamus mirkļus katram līdzjutējam. Turklāt tik saspringtu 11 metru sitienu sēriju savā dzīvē vēl nebiju pieredzējis. Varbūt mēs vairāk vēlējāmies uzvarēt, taču spēle bija līdzvērtīga. Noteiktos mača posmos pārsvars bija pretiniekiem, taču tad iniciatīvu atkal pārņēmām mēs,» savas domas pēcspēles preses konferencē klāstīja Pahars. «Uzvaras labad mums nācās atdot visus spēkus. Nezinu, kā pēc tik liela spēku patēriņa «savākt» komandu virslīgas čempionāta spēlēm.»

«Sarūgtina tikai tas, ka virslīgā ļoti daudz atpaliekam no līderiem «Ventspils». Šaubos, vai tur kas ir glābjams. Arī Latvijas kausa izcīņa mums izvērtās neveiksmīga, līdz ar to šis bija turnīrs, kurā mums bija iespēja tikt pie trofejas. Tāpēc nopietni gatavojāmies, jo «Ventspils» ir mūsu principiālais pretinieks, kuru ļoti vēlējāmies uzvarēt,» piebilda Pahars.

«Spēle bija interesanta. Varbūt kaut kur pietrūka motivācijas, lai arī šis ir interesants turnīrs. Ja «Skonto» uzvarēja, secināms, ka viņi to vēlējās vairāk. Protams, ka spēlētāji ir ļoti vīlušies,» pēc mača izteicās «Ventspils» galvenais treneris Sergejs Podpalijs.

«Motivācija arī kopumā mums ir liela problēma. Vēlējāmies šajā spēlē iespēju dot citiem spēlētājiem, taču turnīra savādie noteikumi mums to liedza izdarīt. Uzskatu, ka šādā turnīrā nevar ņemt vērā iepriekš sapelnītos brīdinājumus, tāpat būtu jāļauj veikt pat piecas spēlētāju maiņas,» piebilda treneris.

Lūgti komentēt Baltijas līgas nozīmi un turnīra lietderību, abi treneri atklāja gan turnīra pozitīvās, gan negatīvās puses.

«Šis turnīrs galu galā ir iespēja sacensties ar citām komandām, citu futbola skolu pārstāvjiem. Cita lieta ir turnīra reglaments, izspēles kārtība un spēļu norises datumi. Arī svarīguma ziņā Baltijas līgu nevar salīdzināt ar virslīgas čempionātu vai kausa izcīņu,» izteicās Pahars. «Taču visi redzēja, cik liels prieks mums bija par uzvaru.»

Pahara teiktajam piekrita arī Podpalijs, uzsverot, ka rūpīgi jāpārdomā turnīra izspēles kārtība. Tiesa, treneris uzskata, ka turnīrs ir ļoti svarīgs it īpaši gados jaunajiem spēlētājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu