Pakistānas policija lielās intereses dēļ norobežo apkārtni ap bin Ladena māju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/AP

Pakistānas policija trešdien lielās intereses dēļ norobežojuši apkārtni ap māju, kurā svētdien ASV īpašo spēku operācijā tika nogalināts «Al Qaeda» līderis Osama bin Ladens.

Šāds lēmumus pieņemts, reaģējot uz pastiprināto cilvēku interesi. Pie bin Ladena kādreizējās mājas bija sapulcējušies ļaužu pūļi.

Abotabadas pilsētiņas priekšpilsēta, kur atradās bin Ladena slēptuve, slēgta gan medijiem, gan sabiedrībai.

«Vairāk nekā 300 bruņotu policistu drošības apsvērumu dēļ izvietoti ap priekšpilsētu, pašā pilsētā un netālu no mājas,» atklāja vietējās policijas pārstāvis, kurš vēlējās saglabāt anonimitāti.

Apkārtnē manāmi arī vairāki desmiti karavīru.

Vietējiem iedzīvotājiem, kas vēlas nokļūt savās dzīvesvietās, tiek pārbaudīti personas identifikācijas dokumenti un viņi tiek pārmeklēti.

Tikmēr vairākiem strādniekiem liegts doties uz savām darbavietām, kas atrodas šajā apkaimē.

Kopš bin Ladena nogalināšanas operācijas viņa slēptuve piesaistījusi gan pasaules mediju, gan vietējo iedzīvotāju interesi.

Otrdien pie mājas demonstrāciju bija sarīkojuši vairāki desmiti pakistāniešu jauniešu, paužot nosodījumu ASV un skandējot: «Osama ir dzīvs!»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu