Palīdzēsim Džekam aizmirst traģisko uguns nelaimi! (34)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Neviens nezina kāpēc, bet māja bija liesmās. Veca koka paneļu mājele Mangaļsalā saldega strauji. Kaimiņi zināja, ka iekšā ir sieviete, bet uguns bija TIK spēcīga, ka pirms glābēju atbraukšanas, neviens neriskēja. Kaimiņi arī zināja, ka sievietei ir 2 suņi – viens maziņš, kurš visur un vienmēr blakus saimniecei, otrs – lielais, varenais sargs. Arī abus dzīvniekus uguns turēja gūstā. Lielais milzis nerēja, bet rēca ne-zemes būtnes balsī. Ja viņš nebūtu piesiets, pilnīgi noteikti, sevi nežēlodams, mestos glābt savējos.

Ugunsdzēsēji darīja visu iespējamo, bet sievieti un mazo rējējiņu neizdevās glābt. Piekļūt varēja lielajam sunim, bet viņš bija kā milzu satrakojies zvērs. Glābēji cilvēcīgi baidījās. Nebaidījās kāds puisis, kuram ( kā pēc tam uzzinājām ) pašam mājās divi milzu suņi. Viņš, apejot liesmojošo namu, nokļuva vietā, kur dzīvnieks bija piesiets, neņemot galvā suņa tā brīža niknumu un izmisumu – atbrīvoja no ķēdes un izvilka no uguns un dūmu apņemtās teritorijas.

Puisi sauc Leons, bet 5 gadus veco – ļoti nosvērto un nopietno Kaukāza tipa suni par Džeku. Ugunsnelaimē bojāgājušas sievietes meita bija patversmē un atvadījās no mammas mīluļa. Viņas dzīves apstākļi tik lielu milzi turēt neļauj. Leonam, kurš to gribētu, jau ir divi savējie, bet puisis glābējs ir kļuvis par Džeka krustēvu un atbalstīs viņu līdz suns atradīs jaunus saimniekus.

Dzīvnieks ugunsnelaimē fiziski nav cietis. Viņa gudrais un nopietnais raksturs neļauj krist histērijā. Džeks būs labs sargs cilvēkam, kurš apsola neturēt visu dienu pie ķēdes, bet ar suni dosies garās pastaigās, kā to gar Daugavas molu mīlējusi darīt nu jau aizsaulē esošā saimniece.

Ulubele saka paldies Leonam par drosmi un cilvēcību un visi kopā turēsim īkšķus – lai Džeks ātrāk nokļūst jaunās mājās un pašā tālākajā atmiņu stūrī noglabā pārdzīvoto traģēdiju.

Ja vēlies palīdzēt Džekam, zvani Ulubelei – 20203333.

Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmē Līčos ikdienas uzturas 140 suņi un 60 kaķi. Pirmās 14 dienas apmaksā Rīgas Dome. 15. dienā visas rūpes uzņemas Ulubeles komanda. Pieredze vēsta, ka jaunas mājas dzīvnieks atrod 3 – 4 mēnešu laikā, tāpēc būsim pateicīgi par Jūsu palīdzību.

Biedrība «Dzīvnieku pansija Ulubele»
«Jaunsalenieki», Salaspils pilsēta, LV-2121
PVN Reģ.Nr. LV 40008095993
Konts: LVL: LV 38 HABA 0551 0117 6717 9
Swedbank

Ziedojumu tālrunis : 90006083
Zvanot, Tu ziedo vienu latu dzīvnieku aprūpei

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu