Palīdzības akcija vecākiem, zvaniet!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) ik dienas saņem jautājumus no vecākiem, kuri meklē palīdzību dažādu situāciju risināšanā, kas saistītas ar vecāku un bērnu savstarpējām attiecībām, attiecībām skolā, kā arī par bērnu drošību interneta vidē, portālu «Apollo» informēja Marika Grasmane, Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas sabiedrisko attiecību speciāliste.

Tāpēc, lai vecākiem palīdzētu psiholoģisku situāciju risināšanā attiecībās ar bērniem, VBTAI kopīgi ar Latvijas vecāku apvienību «VISI» un sadarbībā ar E-pārvaldes sekretariāta projektu «Net-Safe Latvia» no 22. līdz 24. aprīlim no plkst. 8.00 līdz 23.00 rīko akciju «Vecāku uzticības tālrunis».

info@drossinternets.lv

Zvanot uz uzticības tālruni, uz jautājumiem atbildes sniegs VBTAI psihologi, savukārt droša interneta lietošanas speciālisti atbildēs uz e-pasta jautājumiem par vispārējiem drošības uzstādījumiem datoram, arī par bērnu darbībām internetā un paskaidros, kā rīkoties, ja saņemti draudi vai atklāti nelegāli un kaitīga satura materiāli internetā.

«Pirmā akcija «Vecāku uzticības tālrunis» jau noritēja pagājušā gada augustā. Pēc pieaugušo zvanītāju pastiprinātas intereses par jautājumiem, kas saistīti ar psiholoģiskām problēmām attiecībās ar bērniem, nolēmām, ka šāda veida akcija ir ļoti nepieciešama, it īpaši šajā mums visiem sarežģītajā laikā, kad ģimenēs bieži vien jūtama emocionāli saspringta gaisotne. Esam gandarīti, ka varam sadarboties ar Latvijas vecāku apvienību «VISI» un piedalīties projektā «Net-Safe Latvia», jo palielinājies zvanītāju skaits, kuri interesējās par droša interneta lietošanu un vardarbību internetā,» norāda uzticības tālruņa departamenta direktore Iluta Vilnīte.

«Tā kā internets ir kļuvis par neatņemamu mūsu dzīves sastāvdaļu, it īpaši bērniem un jauniešiem, un ņemot vērā, ka pēdējā laikā saņemam arvien vairāk norūpējušos vecāku jautājumus, kas saistīti ar dažādiem pārkāpumiem interneta vidē, esam ieinteresēti piedalīties akcijā, lai sniegtu atbalstu vecākiem un informētu par iespējamiem risinājumiem, kā pasargāt sevi un bērnus no draudiem un nevajadzīgām problēmām internetā,» uzsver E-pārvaldes sekretariāta «Net-Safe Latvia» projekta vadītāja Maija Katkovska.

Akcijas laikā pagājušā gada augustā VBTAI bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa konsultanti sniedza vairāk nekā 200 konsultācijas bērnu vecākiem un vecvecākiem, kuri vēlējās risināt radušās grūtības saistībā ar bērniem vai mazbērniem.

Zvani uz uzticības tālruni ir bez maksas, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā tālruņa.

VBTAI bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis strādā darbdienās no plkst. 8.00 līdz 23.00, sestdienās no plkst. 8.00 līdz 22.00. Savukārt svētdienās, pateicoties mobilo sakaru operatora TELE2 ziedojumam, bērni, zvanot uz uzticības tālruni, psihologa palīdzību var saņemt no plkst. 10.00 līdz 22.00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu