Pamatskolas skolēni varēs saņemt bezmaksas augļus un dārzeņus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifonova/Leta

Bezmaksas augļus un dārzeņus šajā un arī nākamajā mācību gadā būs iespēja saņemt 1.-9.klases skolēniem, paredz valdības pieņemtie grozījumi noteikumos «Pasākumu ieviešanas plāns skolu apgādei ar augļiem un dārzeņiem (2010.-2013.gadam)».

Izmaiņas veiktas, pamatojoties uz Eiropas Komisijas (EK) apstiprināto lēmumu palielināt Latvijai līdzfinansējuma summu no 316 260 latiem līdz 537 104 latiem programmas «Skolas auglis» ieviešanai šajā un arī nākamajā mācību gadā, tādējādi nodrošinot arī pamatskolas vecāko klašu Latvijas skolēniem iespēju saņemt bezmaksas augļus un dārzeņus.

Kopumā projekta «Skolas auglis» īstenošanai šinī un nākamajā mācību gadā paredzēts 421 776 latu finansējums, no kura 75% ir Eiropas Savienības, bet 25% - Latvijas līdzfinansējums. Atbalsta likme par vienu piegādātu 100 gramu augļu un dārzeņu porciju ir noteikta 12 santīmi bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kā ziņots, dalībai programmā «Skolas auglis» šinī mācību gadā iesaistījušās 687 mācību iestādes, kopā piesakot 145 126 skolēnus, kas ir vairāk nekā 90% no Latvijas izglītības iestāžu 1.-9.klašu audzēkņiem.

Iepriekšējā mācību gadā programmā piedalījās 537 mācību iestādes, ar augļiem un dārzeņiem nodrošinot vairāk nekā 89 070 skolēnus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu