Pamatskolu «Rīdze» par 3,4 miljoniem latu renovēs SIA «Velve» un SIA «Moduls-Rīga»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa/LETA

Iepirkuma konkursā par pamatskolas «Rīdze» ēkas Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 2, rekonstrukciju par uzvarētāju atzīta piegādātāju apvienība SIA «Velve» un SIA «Moduls-Rīga», liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Līgums ar būvniekiem noslēgts par 3,4 miljoniem latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Piegādātāju savienības iesniegtais piedāvājums atzīts par saimnieciski visizdevīgāko.

Jau ziņots, ka būvdarbi tiks sākti jūnijā, uzreiz pēc mācību gada beigām, un tos plānots pabeigt 10 mēnešu laikā.

Pamatskolas «Rīdze» ēka Krišjāņa Valdemāra ielā 2 atrodas Rīgas vēsturiskā centra teritorijā, iepretī Rīgas Valsts 2.ģimnāzijai. Nams būvēts 1884.gadā skolas vajadzībām, un tas ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis. Skolas ēkai sēžas pamati, un tās tehniskais stāvoklis ir kritisks.

Ēkai nepieciešams gan iekštelpu, gan ārējās apdares remonts un vēsturisko daļu restaurācija - esošā ķieģeļu fasāde tiks attīrīta no krāsojuma un restaurēta, atjaunotas dekoratīvā krāsojuma joslas, dzegas un skulptūras.

Iekštelpām paredzētas funkcionālas pārbūves - tiks renovēts virtuves bloks un pārbūvēti sanitārie mezgli visos stāvos, tāpat tiks veikta vestibila, kāpņu telpu un aktu zāles restaurācija.

Pagraba telpās paredzēts iespēju robežās izlīdzināt un pazemināt grīdas līmeni. Tā kā visi iekšējie inženiertīkli ir fiziski un tehnoloģiski novecojuši, tie tiks nomainīti, bet pēc tam tiks veikts ēkas iekšējās apdares remonts.

Projekta gaitā paredzēts apgūt bēniņu telpas ceturtā stāva līmenī, izbūvējot palīgtelpas un kabinetus, bet esošās saimniecības kāpnes tiks pārbūvētas par liftu, lai nodrošinātu vides pieejamību.

Tāpat plānots rekonstruēt un labiekārtot arī ēkas teritoriju, izveidojot atsevišķas zonas saimnieciskajai darbībai, autostāvvietām, apstādījumiem un atpūtai. Skolas priekšpagalmā plānots veidot apzaļumotu priekšdārzu, sānu pagalmos līdzīgi esošajai izmantošanai paredzēti bērnu rotaļu laukumi un neliela automašīnu stāvvieta, bet ēkas aizmugures pagalmā paredzēts atjaunot cieto asfalta segumu un ierīkot sporta laukumu ar jaunu gumijotu segumu.

Remontdarbus plānots pabeigt līdz nākamā gada aprīlim, un jau 2013.gada 1.septembrī bērni varēs atgriezties izremontētajā skolā. Būvdarbu laikā bērni turpinās mācības Rīgas 99.vidusskolas telpās, kas pēc skolas likvidēšanas stāv tukšas, un Rīgas 62.vidusskolas ēkā, kas šogad tiks likvidēta mazā skolēnu skaita dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu