Panama atbrīvojusi ieroču kontrabandā pieķertos Ziemeļkorejas jūrniekus (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Panama atbrīvojusi 32 no 35 kontrabandā pieķertajiem Ziemeļkorejas kuģa apkalpes locekļiem, ceturtdien paziņoja prokurori.

«Otrdien organizētās noziedzības birojs deva rīkojuma atbrīvot 32 «Chong Chon Gang» apkalpes locekļus,» žurnālistiem paziņoja lietas prokurors, piebilstot, ka viņi nodoti imigrācijas dienestam.

Ziemeļkorejas preču kuģis «Chong Chon Gang» tika pārmeklēts 10.jūlijā, kad šķērsoja Panamas kanālu. Kopš tā laika ziemeļkorejieši atradās apcietinājumā.

Pastāvēja aizdomas, ka ar kuģi tiek vestas narkotikas, tomēr pārmeklēšanā atklājās, ka tajā atrodas nedeklarēta ieroču krava no Kubas, tostarp divi PSRS ražoti iznīcinātāji «MIG-21» un zenītraķetes.

35 Ziemeļkorejas jūrnieki tika arestēti par ieroču kontrabandu.

Ziemeļkoreja un Kuba skaidroja, ka ar kuģi remontdarbiem uz Ziemeļkoreju vests novecojis XX gadsimta vidus bruņojums. Tiesa, neviena no abām valstīm nepaskaidroja, kādēļ šis «vecais» bruņojums bija paslēpts zem vairāk nekā 200 000 cukura maisu.

Piegādājot bruņojumu Ziemeļkorejas režīmam, Kuba ir pārkāpusi ANO sankcijas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu