«Panasonic» izstrādā portatīvu videospēļu konsoli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Japānas elektronikas uzņēmums «Panasonic Corp.» gatavojas atgriezties videospēļu nišā un izstrādāt jaunu portatīvu konsoli, ceturtdien vēsta ziņu aģentūra «Dow Jones Newswires».

Šī ierīce būs paredzēta, lai konkurētu ar tādiem videospēļu konsoļu ražotājiem kā «Sony» un «Nintendo», kā arī ar viedtelefoniem un planšetdatoriem, kuros iespējams spēlēt spēles, norāda aģentūra.

«Dow Jones Newswires» citēja «Panasonic» preses pārstāvja teikto, ka kompānija izstrādā produktu ar nosaukumu «Jungle», kas pēc citu informācijas avotu ziņām būs videospēļu konsole.

Interneta vietnē «welcometo.thejungle.com» izvietotajā reklāmas video redzama portatīva videospēļu konsole ar atvāžamu ekrānu.

«Panasonic» pēdējo reizi mājas videospēļu konsoli ar nosaukumu «3DO Interactive Multiplayer» izstrādāja pagājušā gadsimta 90.gados, taču šī ierīce piedzīvoja smagu izgāšanos, tās cenai veidojot 700 dolārus, un konsoļu tirdzniecība tika pārtraukta.

Pēc šīs neveiksmes uzņēmums pieņēma lēmumu pārtraukt darbību videospēļu nišā.

Taču analītiķi norāda, ka «Panasonic» sagaida grūta atgriešanās videospēļu tirgū, kurā stabilas pozīcijas izkarojušas tādas ierīces kā «Nintendo DS» un «Sony PlayStation Portable», kā arī lētas spēles, kuras iespējams spēlēt mobilajos telefonos.

Turklāt nākamgad «Nintendo» tirdzniecībā plāno laist portatīvo videospēļu konsoli 3DS, kurā varēs spēlēt trīs dimensiju spēlēs bez nepieciešamības lietot speciālas brilles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu