Par 1,15 miljoniem latu uzbūvēti trīs mežzinātnes infrastruktūras būvobjekti (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Valsts mežzinātnes institūts «Silava» nodevis un Salaspils domes būvvalde pieņēmusi ekspluatācijā trīs mežzinātnes infrastruktūras būvobjektus, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Silavā».

Objektu būvniecību finansēja Izglītības un zinātnes ministrijas programmas gaitā, izmantojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) aktivitātes finansējumu zinātnes infrastruktūras attīstībai.

Kopējās būvobjektu izmaksas ir 1,15 miljoni latu, tai skaitā 1,09 miljoni latu ERAF finansējums, bet atlikusī daļa - «Silavas» līdzfinansējums.

Projekta laikā uzbūvēts laboratoriju komplekss ar klimata regulēšanas iespējām 858 kvadrātmetru platībā, izveidots meža vides laboratorijas komplekss 349 kvadrātmetru platībā, kā arī labiekārtota institūta ēkas apkārtne.

«Silavas» zinātniskās infrastruktūras attīstība plānota atbilstoši mežzinātnes attīstības prioritātēm, 2009.gadā uzsākot tehnisko projektēšanu. Būvniecība tika sākta 2012.gadā un darbus veica būvsabiedrības SIA «Arčers» un AS «UPB».

Uzbūvētie laboratoriju kompleksi nodrošinās fundamentālo un lietišķo pētījumu īstenošanu meža selekcijas un ģenētikas, meža fitopatoloģijas un entomoloģijas, meža ekoloģijas un medību faunas menedžmenta jomā, radot jaunas zināšanas Latvijas mežu ražības, veselības un kvalitātes paaugstināšanai, tādējādi sekmējot visas meža nozares konkurētspējas palielināšanu.

Pētījumi stiprinās nacionālo kompetenci saistībā ar mežsaimniecības lomu sagaidāmo klimata izmaiņu mazināšanā un oglekļa piesaistē. Infrastruktūra nodrošinās nacionālā meža monitoringa īstenošanu.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu