Par antisociālu uzvedību Lielbritānijā aizturēts vīrietis no Latvijas (50)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kenjonbro, CC BY-NC-SA 2.0

Lielbritānijas tiesa piespriedusi sodu kādam vīrietim no Latvijas, kurš vairāku mēnešu garumā uz ielas regulāri apsaukājis un izsekojis sievietes, kā arī uzvedies agresīvi vairākos Grimsbijas pilsētas veikalos, ziņo laikraksts «The Grimsby Telegraph».

33 gadus vecais Ēriks Sutra pēdējo mēnešu laikā bijis iesaistīts vairākos incidentos, kuros cietušas sievietes. Vīrietis no Latvijas viņas izsekojis, apsaukājis un licis justies apdraudētām. Par viņa agresīvo un iebiedējošo uzvedību sūdzējušies arī vairāki Grimsbijas veikalnieki.

Par Sutras agresīvo izturēšanos sākotnēji tika izvirzīta krimināla apsūdzība, taču Grinsbijas tiesa to noraidīja pamatojoties uz to, ka viņa darbības nav uzskatāmas par «kriminālu rīcību».

Tā vietā tiesa Sutram piespieda divu gadu ierobežojumu jeb ASBO (Anti-social Behaviour order), kas aizliedz vīrietim iesaistīties jebkādās citas personas aizskarošās darbībās, draudēt, iebiedēt vai ar savu rīcību radīt kādam apdraudējuma vai neērtības sajūtu.

Ierobežojumi attiecas ne tikai uz ielu, bet arī uz telpām. Vīrietim jāpamet attiecīgās telpas, ja šādu vēlmi būs paudis kāds no komercplatību darbiniekiem vai apmeklētājiem. Tāpat Sutram pilnībā aizliegta ieeja vairākos pilsētas veikalos.

Tiesas prokurors arī atzīmēja, ka ir izskanējuši priekšlikumi vīrieti piespiedu kārtā nosūtīt atpakaļ uz izcelsmes valsti, tomēr tiesa neesot pilnvarota pieņemt šādu lēmumu un «es nedomāju, ka mums viņu šajā brīdī jau vajadzētu kriminalizēt,» piebilda tiesas pārstāvis.

Tiesa Sutram noteica ierobežojumus, kas būs spēkā divus gadus un piesprieda vienu dienu apcietinājumā, kuru Sutra jau bija izcietis, jo piecas dienas bija pavadījis aizturēšanas izolatorā.

Apsūdzēta vīrieša aizstāvis skaidroja, ka Sutras lielākā vēlme ir doties atpakaļ uz Latviju. Gadījumā, ja viņam tiktu sarūpēta aviobiļete, viņš to būtu gatavs darīt nekavējoties. Viņa ģimene esot atgriezusies Latvijā, pametot viņu Lielbritānijā vienu, teica aizstāvis.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu