Par apmeklētāju inficēšanu ar dzelteno kaiti krogam 100 latu sods

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu «Miltiņkrogs», kas atrodas Dobeles rajonā, par septiņu apmeklētāju inficēšanu ar A hepatītu administratīvi sodījis ar 100 latu naudassodu.

PVD Dobeles pārvaldes vecākā pārtikas inspektore Gaļina Frikina aģentūru LETA informēja, ka uzņēmums sodīts par higiēnas prasību neievērošanu un, tā kā šis uzņēmuma pastāvēšanas laikā ir pirmais šāds gadījums, sods noteikts 100 latu apmērā.

«Lielākais sods uzņēmumam ir tas, ka tas sešas dienas, arī svētku un brīvdienu laikā, bija slēgts. Lēmumu par uzņēmuma darbības apturēšanu pieņēma pati uzņēmēja,» sacīja Frikina.

PVD inspektore piebilda, ka PVD vairs neesot pamata neļaut strādāt šim ēdināšanas uzņēmumam, tuvākajā laikā inspektori atkal dosies uz «Miltiņkrogu» un lems par tā atvēršanu.

No vakar paņemtajiem desmit paraugiem, arī no virsmām, uz kurām pirms tam tika konstatēti slimības ierosinātāji, šodien saņemtie rezultāti ir negatīvi. Uzņēmumā veikta tīrīšana un dezinfekcija, un turpmāk nolemts tīrīšanas un dezinfekcijas līdzekļus iegādāties no citām firmām.

Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) Jelgavas filiāles Infekcijas slimību epidemioloģijas daļas vadītāja Elvīra Brūvere aģentūru LETA informēja, ka saslimušo skaits vairs nepieaug, taču ir arī iespējams, ka ir vēl kāds saslimušais, jo A hepatīta inkubācijas periods ir no divām nedēļām līdz 50 dienām.

SVA neiebilst, ka ēdināšanas uzņēmums atsāks darbību.

Jau ziņots, ka PVD 14. novembrī no SVA saņēma informāciju, ka «Miltiņkroga» apmeklētāji, iespējams, ir saslimuši ar A hepatītu. Patlaban A hepatīts konstatēts kopumā septiņiem cilvēkiem, kas ir par vienu vairāk nekā pagājušās nedēļas beigās.

PVD Dobeles rajona pārvaldes inspektori nekavējoties devušies uz «Miltiņkrogu» pārbaudīt informāciju. Pārbaudes laikā konstatēti pārkāpumi uzņēmuma paškontroles sistēmā un tīrīšanas un dezinfekcijas programmas pasākumu izpildē. SVA noņemtajos virsmu nomazgājumos četros paraugos no desmit atrastas zarnu nūjiņu grupas baktērijas, kas liecina par neefektīviem tīrīšanas un dezinfekcijas pasākumiem.

Uzņēmums darbību pārtrauca līdz konstatēto neatbilstību novēršanai. Iepriekšējās pārbaudēs uzņēmumā būtiski pārkāpumi nebija konstatēti.

PVD inspektori uzņēmumam deva norādījumus veikt tīrīšanas un mazgāšanas pasākumus kafejnīcā. Par pārkāpumiem PVD sāka administratīvo lietvedību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu