Par bērna pārdošanu internetā piespriež nosacītu cietumsodu

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Kādam 22 gadus vecam ķīnietim tiesa piespriedusi nosacītu cietumsodu par bērna pārdošanu internetā, piektdien vēsta Ķīnas plašsaziņas līdzekļi.

Ķīnas vidienes provinces Hubei iedzīvotājs pērn savu divus gadus veco dēlēnu pārdevis kādam pārim Pekinā par 18 000 juaņu (1537 latiem), raksta izdevums «Beijing Times».

Bērna vecāki izšķīrušies, un jaunais vīrietis sapratis, ka viņam trūkst naudas un laika, lai zēnu izaudzinātu, un tādēļ izšķīries par sludinājuma ievietošanu tīmeklī.

Tomēr pēcāk viņš sācis nožēlot savu rīcību un pēc attiecību atjaunošanas ar bērna māti apsūdzēja galvaspilsētā dzīvojošo pāri bērna tirdzniecībā un pieprasīja policijai atdot zēnu īstajiem vecākiem.

Pēc lietas izmeklēšanas un procesa ierosināšanas Pekinas tiesa atzina zēna tēvu par vainīgu bērna pamešanā un piesprieda viņam sešu mēnešu nosacītu ieslodzījumu un vienu gadu ilgu pārbaudes laiku.

Savukārt Pekinā dzīvojošajam pārim apsūdzības nav uzrādītas, jo bērna tēvam neesot bijis nepieciešamo finanšu līdzekļu, bet viņi vēlējušies zēnu izaudzināt, atzina tiesa.

Tiesa noteikusi atdot bērnu pie īstajiem vecākiem, bet 18 000 juaņu, ko tēvs saņēma darījumā, tikuši konfiscēti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu