Par bērnu seksuālu izmantošanu priesterim piespriež septiņu gadu cietumsodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Vācijas federālās zemes Hesenes tiesa ceturtdien piespriedusi septiņu gadu cietumsodu katoļu priesterim, kurš vairāk nekā desmit gadu laikā simtiem reižu seksuāli izmantojis bērnus, nereti šos noziegumus iemūžinot video, vēsta tīmekļa medijs «The Local».

50 gadus vecais garīdznieks, kurš pārstāv premonstriešu ordeni, atzinis savu vainu sešu altārzēnu seksuālā izmantošanā laika posmā no 1992. līdz 2003.gadam, parasti aizbildinoties, ka zēnu dzimumorgāni jāpārbauda medicīniskiem nolūkiem.

Izmeklētāji notiesātā datorā atraduši arī failus ar bērnu pornogrāfiju.
Notiesātais kalpoja par priesteri Hesenē, kur galvenokārt bija atbildīgs par altārzēnu uzraudzīšanu.

Garīdznieks izmantojis bērnu ievainojamību un naivumu, lai apmierinātu savas seksuālās tieksmes, paziņoja tiesnesis Jirgens Stanošeks.

Vīrietim bija izvirzītas apsūdzības 165 punktos, no kuriem viņš tika atzīst par vainīgu 155.
Tomēr prokurore norāda, ka notiesātais ir atzinis savu vainu un vismaz aiztaupījis upuriem nepieciešamību liecināt tiesā. Ja garīdznieks nebūtu atzinies, viņam draudētu līdz pat desmit gadiem cietumā.

Maijā, kad atklātībā nonāca sākotnējās apsūdzības, viņš tika atbrīvots no pienākumu pildīšanas baznīcā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu