Par bērnu skolas neapmeklēšanu vecākiem 3 mēnešu cietumsods

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Par to, ka bērni regulāri neapmeklēja skolu, trīs bērnu vecākiem Spānijas tiesa piesprieda trīs mēnešu cietumsodu, ziņo avīzes «Mundo» elektroniskā versija, atsaucoties uz tiesu ziņām.

«Santanderas pilsētas (Spānijas ziemeļos) trīs bērnu tēvam un mātei piesprieda trīs mēnešus ilgu cietumsodu, jo divi viņu bērni bieži neapmeklēja skolu bez attaisnojoša iemesla un vecāki tam neiebilda. Dažreiz paši vecāki neļāva bērniem iet uz skolu, bet lika pieskatīt ģimenes mazāko bērnu,» ziņo avīze, neminot ģimenes uzvārdu.

Laikraksts vēsta, ka vecākiem reālais cietumsods nomainīts pret sabiedriski derīgiem darbiem. Viņiem būs jāstrādā trīs mēnešus katru dienu pa piecām stundām.

Santanderas tiesa zināmā mērā rīkojusi paraugprāvu, jo ļoti daudzi bērni neapmeklē skolu, kaut likums par to nosaka sodu vecākiem. Pēdējā laikā Spānijā vidusskolēniem ir tendence pārtraukt mācības un sākt strādā. Pēc statistikas datiem, trešdaļa spāņu jauniešu pārtrauc mācības vidusskolā, nebeiguši 10. klasi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu