Par braukšanu dzērumā apsūdzētais Depardjē atkal neierodas tiesā (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Franču aktieris Žerārs Depardjē jau otro reizi piektdien neieradās Parīzes tiesā, kur tiek izskatītas aktierim izvirzītās apsūdzības par braukšanu dzērumā.

Depardjē neierašanās tiek skaidrota ar aktiera aizņemtību, filmējoties kinolentē par bijušo Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru Dominiku Štrausu-Kānu, kurš bijis iesaistīts vairākos skaļos skandālos saistībā ar apsūdzībām seksuāla rakstura noziegumos.

Arī janvārī Depardjē neieradās tiesā, aizbildinoties ar gatavošanos filmas uzņemšanai.

«Viņš vēlējās ierasties, taču nevarēja, viņam ir ļoti žēl,» piektdien tiesā pavēstīja aktiera advokāts, norādot, ka Depardjē šobrīd atrodas Ņujorkā, kur filmējas kinolentē, kurā attēlo Štrausu-Kānu.

Depardjē tika aizturēts Parīzē novembrī, kad viņš bija nokritis no sava motorollera, ar kuru aktieris bija braucis, atrodoties dzēruma pakāpē, kas trīs reizes pārsniedz likumā pieļauto normu.

Incidentā neviens netika ievainots, un, tā kā aktieris pārkāpumu atzinis, viņš, visticamāk, būtu ticis cauri sveikā ar naudas sodu un soda punktiem, ja būtu ieradies tiesā.

Tagad Depardjē draud krimināltiesa, kas aktierim var piespriest 4500 eiro (3162 latu) naudassodu vai līdz pat diviem gadiem ilgu cietumsodu.

Kopš pagājušā gada nogales Depardjē atradies pastāvīgā sabiedrības uzmanības centrā, nākot klajā ar paziņojumu, ka atsakās no Francijas pases, jo viņu esot dziļi aizvainojuši premjerministra Žana Marka Ero pārmetumi saistībā ar došanos «nodokļu trimdā» uz Beļģiju.

Depardjē iegādājies īpašumu Beļģijā un gatavojas pārcelties uz dzīvi nelielajā Nešinas ciematā, kas atrodas kaimiņvalstī, pavisam tuvu Francijas robežai. Tur jau apmetušies aptuveni 2800 bagātu francūžu, vairoties no sociālistu valdības ieceres aplikt ar 75% nodokli gada ieņēmumus, kas pārsniedz miljonu eiro (702 800 latu).

Krievijas prezidents Vladimirs Putins janvārī parakstīja dekrētu, ar kuru Depardjē tika piešķirta Krievijas pilsonība un tiesības maksāt salīdzinoši nelielo 13% ienākumu nodokli.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu