Par būvniecību atbildīgā amatpersona varēs būt nodarbināta pie trim komersantiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par būvniecību atbildīgā amatpersona vienlaicīgi varēs būt nodarbināta ne vairāk kā pie trim komersantiem, šodien lēma valdība izskatot grozījumus Būvkomersanu reģistrācijas noteikumos.

Būvindustrijas nevalstisko organizācija koordinācijas centrs (BKC) ierosinājis grozīt noteikumus par būvkomersantu reģistrāciju, nosakot, ka speciālists, kurš ir par būvniecību atbildīgā amatpersona, vienlaicīgi varēs būt nodarbināts ne vairāk kā pie trim komersantiem.

Sākotnēji bija paredzēts noteikt, ka par būvniecību atbildīgā amatpersona vienlaicīgi varēs būt nodarbināta ne vairāk kā pie viena komersanta. Taču pēc premjera Valda Dombrovska (JL) ierosinājuma tika nolemts, ka par būvniecību atbildīgā amatpersona vienlaicīgi varēs būt nodarbināta ne vairāk kā pie trim komersantiem.

Grozījumu anotācijā norādīts, ka piedāvātais regulējums sakārtos būvniecības tirgu, tostarp publiskos iepirkumus būvniecībā, samazinot nelegālo nodarbinātību un nodokļu nemaksāšanas gadījumus, un neļaus darboties komersantiem, kuriem faktiski nebūs attiecīgās jomas speciālistu. Tādējādi būvkomersantu reģistrā nebūs iespējams reģistrēt jaunu uzņēmumu, kā speciālistu norādot personu, kas jau ir nodarbināta pie cita būvkomersanta.

Regulējums neliedz par noteiktu pakalpojumu sniegšanu speciālistam slēgt uzņēmuma līgumus ar citu komersantu vai līgumus par to var slēgt komersanti savā starpā.

Paredzēts, ka reģistrētajiem būvkomersantiem, iesniedzot ikgadējo informāciju vai izmaiņās informācijā par speciālistiem vai personām, kas ir atbildīgas par darba aizsardzību, no ziņām par nodarbinātajiem speciālistiem tiks izslēgtas ziņas par tiem speciālistiem, kas vienlaikus tiek nodarbināti arī pie cita būvkomersanta. Savukārt tie būvkomersanti, kuri nespēs nodrošināt, ka kaut viens speciālists ir nodarbināts tikai tā uzņēmumā, no būvkomersantu reģistra tiks izslēgti, paredz sagatavotie grozījumi.

Paredzēts, ka pēc noteikumu grozīšanas un to spēkā stāšanās Ekonomikas ministrija izsludinās konkursu par būvkomersantu reģistra uzturēšanu, būvkomersantu reģistrāciju un ar to saistīto lēmumu pieņemšanu deleģēšanu, ar kura uzvarētāju tiks noslēgts deleģējuma līgums atbilstoši valsts pārvaldes iekārtas likumam.

Par personu, kas turpmāk veiks būvkomersantu reģistra uzturēšanu, būvkomersantu reģistrāciju un ar to saistīto lēmumu pieņemšanu, sabiedrība tiks informēta ar plašsaziņas līdzekļu palīdzību, tostarp publicējot deleģējuma līgumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu