Par cigarešu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvadāšanu lielos apmēros aiztur trīs personu grupējumu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Valsts policija aizdomās par  tabakas izstrādājumu nelikumīga uzglabāšanu un pārvadāšanu lielos apmēros aizturējusi trīs personu grupu, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Personas tika aizturētas šā gada 18. aprīlī, Mālpils novadā. Divi 1961. un 1980.gadā dzimuši vīrieši tika aizturēti brīdī, kad no mikroautobusa izkrāva iepakojumus ar nelegālajām cigaretēm, savukārt, nedaudz vēlāk tika aizturēts arī iespējamais nelikumīgo darbību organizators – 1975.gadā dzimis vīrietis. Neviens no aizturētajiem nav iepriekš tiesāts.

Aizturēšanas vietā, pārbaudot tur esošos transportlīdzekļu kravas nodalījumus, policija atrada un atsavināja 100 kastes ar cigaretēm «NZ Gold Slim» ar Baltkrievijas akcīzes markām un 30 blokus ar cigaretēm «NZ», arī ar Baltkrievijas akcīzes markām. Kopumā izņemtas 1 006 000 cigaretes.

Vēlāk, pārbaudot ar vienu no aizturētajām personām saistītu adresi Olaines pagastā, policija atrada un atsavināja 49 600 «Armada» un «Lifa» marku cigaretes bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem.

Par faktu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 3.daļas «Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tas izdarīts lielā apmērā», kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Aizturētajiem vīriešiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu