Par «Dior» māksliniecisko vadītāju varētu kļūt Rafs Simons

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/REUTERS

Par franču modes nama «Christian Dior» māksliniecisko vadītāju varētu kļūt beļģu modes mākslinieks Rafs Simons, vēsta «The Hollywood Reporter».

Kopš 2005.gada Simons ir modes zīmola «Jil Sander» mākslinieciskais vadītājs, un modes nama uzticamāko un slavenāko klientu vidū ir britu aktrise Tilda Svintone.

«Christian Dior» ir bez radošā vadītāja kopš marta, kad modes nama īpašnieks, Francijas luksusa preču ražotājs «Moet Hennessy Louis Vuitton» (LVMH) no darba atlaida Džonu Galjāno par viņa antisemītiskajiem izteikumiem kādā Parīzes bārā. Pret viņu tika ierosināta krimināllieta, un galu galā dizainers tika atzīts par vainīgu. Tiesa piemēroja viņam 6000 eiro (4217 latu) soda naudu, tās maksāšanu nosacīti atliekot.

Augustā medijos parādījās ziņas, ka Galjāno vietā varētu stāties amerikāņu modes mākslinieks Marks Džeikobs, kas šobrīd ir LVMH piederošā modes nama «Louis Vuitton» galvenais dizainers, taču vienošanās starp mākslinieku un «Dior» tā arī netika panākta. Kā raksta laikraksts «The Hollywood Reporter», Džeikobs vēlējās ņemt līdzi uz «Dior» visu savu «Louis Vuitton» radošo komandu, savukārt «Dior» vadība nevēlējās šķirties no meistariem, kas strādā modes namā gadu desmitiem.

Galvenā dizainera amats piedāvāts arī modes nama «Lanvin» mākslinieciskajam vadītājam Alberam Elbazam, taču viņš to noraidīja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu