Par Dņepropetrovskas sprādzienu organizatoru izsludina divus miljonus grivnu lielu atlīdzību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas varasiestādes izsludinājušas divus miljonus grivnu (132 400 latu) lielu atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu notvert piektdien Dņepropetrovskas pilsētā sarīkoto sprādzienu organizatoru, sestdien paziņoja Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs.

Prezidents arī norādīja, ka pašlaik tiek izskatītas vairākas terororaktu versijas. «Tās versijas, kas tika izskatītas agrāk, paliek, tikai šo versiju skaits ir krietni mazāks,» sacīja Janukovičs.

Ukrainas varasiestādes šobrīd izvirzījušas sešas versijas par Dņepropetrovskas centrā notikušajiem četriem sprādzieniem, kuros cietuši 29 cilvēki.

Piektdien pilsētas centrā stundas un dažu minūšu laikā viena pēc otras notika četras eksplozijas, par ko Ukraina varasiestādes ierosinājušas krimināllietu par terorismu. Līdz šim neviens atbildību par notikušo nav uzņēmies.

Pēc prokuratūras teiktā, sprādzienu virknē cietuši 29 cilvēki, taču Ārkārtas situāciju ministrija sestdien precizē, ka tādu ir 26, no kuriem slimnīcās šobrīd atrodas 22, trīs no tiem ir smagā stāvoklī, vienam cilvēkam amputēta roka.

Ukrainas Drošības dienesta galvenā versija ir saistīta ar pagājušā gada novembri Dņepropetrovskā notikušo sprādzienu, kad atkritumu urnā paslēpta spridzekļa eksplozijā gāja bojā viens cilvēks. Toreiz netika vainīgais netika atrasts.

Valsts drošības dienestos uzskata, ka sprādzieniem ir noziedzīgi motīvi un teroristiem nav politisku mērķu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu