Par kaķēna izmešanu no braucoša auto prasa piespriest piespiedu darbu (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jarrodlombardo, CC BY-SA 2.0

Krimināllietā par kaķēna izmešanu pa braucošas automašīnas logu prokuratūra apsūdzētajam vīrietim kā sodu pieprasījusi 150 stundas piespiedu darba bez mantas konfiskācijas, aģentūra LETA noskaidroja Jūrmalas pilsētas tiesā.

Saīsinātais spriedums šajā lietā tiks nolasīts rīt, 7.februārī, plkst.10.

LETA jau ziņoja, ka vīrietim apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 230.panta 2.daļas - par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu (uz laiku no 15 dienām līdz trim mēnešiem), vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Krimināllietu izskata un par to, vai apsūdzētais atzīstams par vainīgu, spriež tiesnese Solvita Glaudāne.

Kā ziņots, saskaņā ar apsūdzību 2012.gada 29.oktobrī Jūrmalā kāds autovadītājs pamanīja, ka no priekšā braucoša transportlīdzekļa pa logu tiek izmests kaķēns. Mēģinot noskaidrot notikušā apstākļus, autovadītājs pietuvojās priekšā braucošajam spēkratam, bet tā šoferis tikai pasmīnēja un pa logu izmeta vēl vienu kaķēnu.

Aizmugurē braucošais autovadītājs piefiksēja cietsirdīgā vīrieša mašīnas reģistrācijas numuru un ziņoja par notikušo policijai, kas nākamajā dienā iespējamo vaininieku aizturēja. Pirmo no izmestajiem kaķēniem policijai tā arī neizdevās atrast, bet otrais no gūtajiem ievainojumiem nomira.

Pirmstiesas izmeklēšanā aizturētais autovadītājs savu vainu neatzina un apgalvoja, ka notikušais ir izdomājums. Apsūdzība viņam tika uzrādīta tikai par otro izmesto kaķēnu, kura līķis tika atrasts.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu