Par labāko britu filmu atzīta 1973.gada trilleris «Don't Look Now»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Lielbritānijas izdevuma «Time Out» izveidotajā 100 labāko britu filmu topā 1973.gada šausmu trilleris «Don't Look Now» atzīts par labāko jebkad tapušo britu filmu.

Lai sastādītu šo sarakstu, filmas vērtēja tādi pazīstami kinoindustrijas pārstāvji kā kinolentes «American Beauty» režisors Sems Mendess, režisors un scenārists Vess Andersons un filmas «Made in Dagenham» zvaigzne, britu aktrise Selija Hokinsa.

Aiz Nikolasa Rouga kinolentes otrajā vietā ierindojās Orsona Velesa 1949.gada kinolente «The Third Man», savukārt trešās vietas ieguvēja ir 1988.gada drāma «Distant Voices, Still Lives».

Trillerī «Don't Look Now» atspoguļots stāsts par precētu pāri, kas pēc savas meitas nāves pārceļas dzīvot uz Venēciju, kur viņi satiek sievieti, kura apgalvo, ka redz mirušā bērna garu. Filmā galvenās lomas atveidoja Donalds Sazerlends un Džūlija Kristija.

Visu laiku labāko britu filmu saraksta desmitniekā iekļuva arī Kena Louča 1969.gada drāma «Kes», 1948.gada kinolente «The Red Shoes», 1946.gadā tapusī «A Matter Of Life And Death», 1970.gada kinolente «Performance», Roberta Hamera 1949.gada kriminālkomēdija «Kind Heart And Coronets», 1968.gada drāma «If...» un Denija Boila 1996.gada kinolente «Trainspotting».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu