Par Latvijas labāko vieglatlēti atzīta Laura Ikauniece (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par Latvijas aizvadītā gada vieglatlētu otrdien atzīta septiņcīņas sportiste Laura Ikauniece.

Latvijas gada vieglatlēta balvai tika izvirzīti 11 atlēti, bet interneta balsojumā par uzvarētāju tika kronēts kārtslēcējs Mareks Ārents.

Tomēr bez interneta balsojuma gada vieglatlētu noteica vēl četras dažādas auditorijas - sporta žurnālisti, Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) valde, juridiskie biedri un Treneru padome, kuri par labāko atzina 21 gadu veco Ikaunieci.

Kā aģentūrai LETA atklāja pati sportiste, saņemtā balva viņai ir liels pārsteigums. Viņa uzskata, ko šo balvu tikpat labi bija pelnījis arī Ārents, tāpēc balsojuma rezultāti viņai ir ļoti patīkami un negaidīti.

Ikauniece iepriekšējā gadā Krievijas galvaspilsētā Maskavā notikušajā pasaules čempionātā ieņēma 11.vietu, kas bija Latvijas sportistu labākais sasniegums. Tikmēr vasarā notikušajā pasaules Universiādē viņa sasniedza sezonas labāko rezultātu (6321 punkts) un izcīnīja sudraba godalgu.

Savukārt Eiropas čempionātā telpās Ikauniece pieccīņā izcīnīja desmito vietu.

Jaunajā sezonā sportistes galvenais mērķis ir uzlaboti personīgie rādītāji septiņcīņas summā vai atsevišķās disciplīnās. Galvenais starts būs vasarā gaidāmais Eiropas čempionāts stadionā, bet ziemas sezona pakārtota šim startam. Sportiste tādējādi nopietni nerēķinās arī ar dalību pasaules čempionātā telpās, izsakoties, ka tur startēs vien tad, ja saņems īpašo ielūgumu no rīkotājiem.

«Jau tagad fiziski jūtos tikpat labi kā iepriekšējā sezonā. Veselība pašlaik ir daudz labāka, jo pērn ap šo laiku biju Ziemeļamerikā, bet pēc atbraukšanas atpakaļ uzreiz saslimu,» izcēla sportiste, kura šosezon nesūdzas par treniņu apstākļiem Latvijā, izsakoties, ka «Daugavas» stadionā pašlaik trenēties ir patīkami, jo tur savesta kārtībā iepriekš problēmas sagādājusī apsildīšanas sistēma.

«Par nākamo sezonu esmu pozitīva noskaņota,» piebilda Ikauniece.

Sportiste bija viena no pretendentēm arī uz Latvijas labākā sportista balvu, kas tika pasniegta decembrī.

Ikauniecei pieder arī Latvijas rekords - 6414 punkti -, un šo godu viņa dala ar Aigu Grabusti.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu