Par naudas balvām Dukuram un Šiciem lems šī gada beigās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par naudas balvu piešķišanu Eiropas čempionam skeletonā Martinam Dukuram un par izcīnīto trešo vietu pasaules čempionātā kamaniņu sportā brāļiem Andrim un Jurim Šiciem Latvijas Nacionālajā sporta padome lems šī gada beigās, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā.

Kārtību, kādā sportistiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošajiem sporta darbiniekiem un sporta federācijām piešķir naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, reglamentē Ministru kabineta noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru.

Saskaņā ar šiem Ministru kabineta noteikumiem Dukuram par Eiropas čempionātā skeletonā izcīnīto pirmo vietu var piešķirt naudas balvu līdz 10 000 latu, savukārt trenerim, sportistu apkalpojošajiem sporta darbiniekiem, tostarp sporta ārstiem, apkalpojošajam personālam kopā var piešķirt naudas balvas līdz 50% apmērā no sportistam piešķiramās summas, proti, līdz 5000 latu kopā.

Savukārt kamaniņu braucējiem Andrim Šicam un Jurim Šicam par pasaules čempionātā kamaniņu sportā izcīnīto trešo vietu var tikt piešķirti līdz 3750 latiem katram. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Šicu trenerim, sportistus apkalpojošajiem sporta darbiniekiem, tajā skaitā sporta ārstiem, apkalpojošajam personālam kopā var piešķirt naudas balvas līdz 50% apmērā no sportistiem piešķiramās summas, tātad - līdz 3750 latiem kopā.

IZM pārstāvji norāda, ka papildus, lai veicinātu sporta veida un jaunatnes sporta programmu attīstību, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Dukura un brāļu Šicu pārstāvošajām sporta federācijām - biedrībai «Latvijas Bobsleja federācija» un biedrībai «Latvijas Kamaniņu sporta federācija» var piešķirt līdz 25 000 latu katrai sporta federācijai.

Runājot par naudas balvu izmaksai pieejamo finanšu līdzekļu apmēru, IZM informē, ka IZM 2011.gada valsts budžeta programmas «Sports» apakšprogrammā «Balvas par izciliem sasniegumiem sportā» pieejami 50 000 latu. Bez tam, saskaņā ar Ministru Kabineta noteikumiem naudas balvu izmaksai var tikt izmantoti arī citi valsts budžeta līdzekļi, ja par to pieņemts attiecīgs lēmums atbilstoši Likumam par budžetu un finanšu vadību.

Ministru kabineta noteikumi paredz, lai saņemtu naudas balvu, atzītajai sporta federācijai jāiesniedz IZM iesniegums, pievienojot valdības noteikumos noteiktos dokumentus. Kad IZM būs saņēmusi biedrības «Latvijas Kamaniņu sporta federācija» un biedrības «Latvijas Bobsleja federācija» iesniegumus, tie vienlaikus ar citiem sporta federāciju iesniegumiem par naudas balvas piešķiršanu par sportistu sasniegumiem 2011.gadā tiks izvērtēti Latvijas Nacionālajā sporta padomē, kādā no gada nogales sēdēm, pēc tam jautājums tiks skatīts valdības sēdē.

Kā ziņots, Latvijas kamaniņu braucēji brāļi Šici 30. janvārī izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionātā divnieku sacensībās. Savukārt Dukurs 28. janvārī triumfēja Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā, kas notika Sanktmoricas trasē Šveicē, tiekot pie trešā pēc kārtas izcīnītā panākuma šosezon un nodrošinot uzvaru arī kopvērtējumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu