Par NHL nedēļas pirmo zvaigzni atzīts Gudļevska konkurents (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas pirmo zvaigzni atzīts Tampabejas «Lightning» zviedru vārtsargs Anderss Lindbaks.

Lindbaks aizvadītajā nedēļā «Lightning» vārtos aizvietoja savainoto Benu Bišopu, taču tas netraucēja Tampas komandai izcīnīt trīs uzvaras trīs mačos, kuros zviedrs piedalījās. Šo cīņu laikā Linbēks vidēji ielaida tikai 0,67 ripas un atvairīja 97,5% pretinieku metienu.

Divās no trim spēlēm 25 gadus vecais Linbēks nostāvēja «sausā». Šosezon viņš ir piedalījies 23 spēlēs, gūstot astoņas uzvaras. Katrā no mačiem viņš caurmērā ielaidis 2,90 ripas un atvairījis 89,1% metienu.

Kā zināms, jaunais latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis šobrīd ir «Lightning» otrais vārtsargs. Viņš iepriekšējā nedēļā ar uzvaru debitēja NHL, tādējādi kļūstot par pirmo spēlētāju vēsturē, kurš vienas sezonas laikā spēlējis NHL, Amerikas Hokeja līgā (AHL), Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) un olimpiskajās spēlēs.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā «Lightning» ar 101 punktu 82 spēlēs izcīnīja otro vietu, apsteidzot Monreālas «Canadiens». Tieši šīs divas komandas savā starpā tiksies Stenlija kausa pirmajā kārtā, bet Tampas klubam būs mājas spēļu priekšrocības.

Par nedēļas otro zvaigzni nosaukts vēl viens vārtsargs - Džons Gibsons no Anaheimas «Ducks». Šis hokejists palīdzēja komandai tikt pie trim uzvarām trīs spēlēs, katrā mačā vidēji ielaižot 1,33 ripas, kā arī kopumā atvairot 95,4% sāncenšu metienu.

Gibsons ar savu sniegumu palīdzēja «Ducks» klubam pirmo reizi tā pastāvēšanas vēsturē triumfēt Rietumu konferences kopvērtējumā.

Zīmīgi, ka iepriekšējā nedēļā aizvadītās trīs spēles bija 20 gadus vecā Gibsona debija pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā «Ducks» tiksies ar Dalasas «Stars».

Tikmēr nedēļas trešās zvaigznes gods ticis Kolumbusas «Blue Jackets» uzbrucējam Raienam Džohansenam, kurš iepriekšējās nedēļas četrās spēlēs guva divus vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles.

Hokejists palīdzēja «Blue Jackets» otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kvalificēties Stenlija kausa izcīņai, kur Austrumu konferences pirmajā kārtā vajadzēs spēkoties ar Pitsburgas «Penguins».

21 gadu vecais Džohanseons šosezon piedalījās visās 82 regulārā čempionāta spēlēs, kuru laikā guva 33 vārtus un izdarīja 30 rezultatīvas piespēles, šajos rādītājos sasniedzot karjeras rekordus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu