Par rotāšanos ar svešām spalvām...

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Šodien, kā apdegušas, partijas un sabiedriskas organizācijas x,y,z, utt steidzas ieķerties Neo svārku stērbelēs. Tāpat, ka mednieki mīl savas cepurēs iespraust pa spožai spalvai, jeb indiāņi savās matu rotās... Aizstāvēsim Neo, pagozēsimies viņa slavas saulītē... A viņam to vajag? Savai tiesiskai aizstāvībai viņš ir izvēlējies normālu juristu. Un aizstāvības līnija normāla  -  drošības sistēmu nav uzlauzis. Atradis, nemeklējot, tajā ieeju, kura ir atstāta lietošanai.

Iespējams citiem mērķiem, bet viņa piekļūšanu un datu izņemšana nekādus protestus nav radījusi. Tātad tieši priekš tā šī piekļuve tika radīta. Ja viņš ir devis publiskošanai tikai datus, kuri pēc būtības pat nav noslepenoti, tad kur nozieguma sastāvs? Vienkārši cilvēks atklāti paradīja visiem sen zināmo varas pārstāvju liekulību un dubultmorāli. Nostādīja varu neērtā situācijā. Tiem gribas atriebties... Arī par saņemto kaitējumu it kā neviens nav pieteicies... Un tiesas gadījumā patiešām, kā to ļoti profesionāli savā analīze paradīja V.Avotiņš, Neo ir pēdējais rindā uz soda saņemšanu. Piebildīšu – tiesiskā valstī.

Jā, šobrīd viņām ir neomulīgi. Bet... Vai apzināti vai nē, viņš daļēji uzņēmās augstākā soģa lomu. Drusku Dieva lomu. Bet nevar būt tikai drusku krustā sists. Tas nāk jau pilnā komplektā. Un sāp.

Ja izturēs... ja sapratīs šodienas pakaļlaižas... ja iemācīsies saprast ne tikai informātikas , bet arī cilvēciskās loģikas psiholoģijas iekšējos dzinuļus... Un ja gribēs, tad varbūt kļūs par normalu politiķi. Valstij, ne kādai partijai.

Tā var būt tikai paša izvēle, ja saprot ka katrā rozē vairāk ērksķu, nekā ziedu. Jo Dievs ne tikai ko var, viņam tas sanāk caur sāpēm. Pat ja viņš smej un joko. Tā kā šis lēmums viņam jāpieņem pašam.

Nedaudz ironiska situācija apstāklī, ka aizstāvēt Neo tagad taisās tās pašas organizācijas, kuras ļoti skaļi šūmējās par J.Maizīša trešo termiņu sinekūrā. Jo policijiski-prokuratūras patvaļa pret Neo izriet tieši no J.Maizīša darba rezultātiem valsts līmenī daudzu gadu gaitā veicinot tiesisko nihilismu un varas institūciju patvaļu. Un runājot par iespējamām kandidatūrām uz ģenerālprokurora amatu, tieši šeit bija visu šo Neo aizstāvošu organizāciju iespēja izvērst diskusiju par valstī nodibināto beztiesiskumu. Tas attiecas uz visiem Latvijas pilsoņiem. Arī tiem, kuri nav tik populāri kā Neo, kura «aizstāvība» ar skaļu mutes virināšanu var dot politiskas dividendes.

Šodien pat masu medītāji (jeb mediji..? Kā ir pareizi?) ziņo par ceļu policistiem, kuri ne tikai ņem «maizītei», bet kā izrādās izstrādājuši sistēmu kā alko testus «uzlabot»... Nu pieķēra vel trijus... Sistēmu jau tas nemaina. Un iekšlietu ministrijas vadības līmenī atkārtoti tiks teikts, ka tas nav iespējams.  Jeb tagad vairs nav iespējams...  Ierindas pilsonis ir praktiski bezspēcīgs pret varas pārstāvju patvaļu. Kur tās pilsoņu aizstāvošās partijas..? Sabieriskās organizācijas..? Mediji..? Aūū...

Aizstāvēt gatavās partijas…

Neatkarīgi no tā kuru partiju kurš politiķis pārstāv, šobrīd ir velme tikai izmantot Neo kā savas interešu grupas reklāmseju. Un viss. Labu reklāmu sūdīgai precei. Marketings. Jo ja visām šīm partijam ( VL, LSDSP, Libreses vai Vienotības daļām utt) ir patiesa velme ko darīt, tad bija, ir, un vienmēr būs iespējas mainīt situāciju , kuru tagad pašas kritizē. Arī bez Neo. Bet taču nav gribas. Gribēšāna ir būt esošās situācijas pārvaldītājiem . Un ne vairāk. Tik tiešām kalpu cīņās par vietu pie baronlielkunga galda.
Skumji.

Žurnalisti šobrīd ir gatavi piedāvāt likumu grozījumus, kuri tiem (atkal izredzētie...) dotu kādas papildus tiesiskas garantijas. Ņemot vērā to, ka žurnalistika pati par sevi arī ir otra vecākā profesija, vai nav bīstamība saņemt bez policejiskas patvaļas, vēl ko interesantu?

Izrādās, ka normāli cīnīties par tiesisku valsti visiem pilsoņiem nav ne viegli, ne izdevīgi. Labāk ir tik atspīdētam no cita slavas... Un ieķeroties viņam stērbelē, vilkties uz vēlēšanām. Kā uz balta zirga...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu