Par Saeimas spīkeri ievēl Āboltiņu; par biedriem - Biti un Klementjevu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Otrdien deputāti ar trešo mēģinājumu ievēlējuši 11.Saeimas priekšsēdētāju. Deputātu atbalstu guva 10.Saeimas priekšsēdētaja Solvita Āboltiņa (V).

Par Āboltiņu aizklātā balsošanā nobalsoja 51 deputāts, pret bija 44 deputāti.

Par priekšsēdētāja biedri ievēlēta Inga Bite (ZRP). Par Biti balsoja 62 deputāti, bet pret - 35 tautas kalpi, savukārt par otro priekšsēdētājas biedru ievēlēts Klementjevs. Par Klementjevu nobalsoja 72 deputāti, bet pret bija 25 deputāti.

Par Saeimas sekretāru ievēlēts nacionālās apvienības VL-TB/LNNK deputāts Dzintars Rasnačs. Par Rasnaču nobalsoja 55 deputāti, savukārt pret bija 43 tautas kalpi.

Šobrīd sākusies balsošana, izvēloties Saeimas sekretāra biedru. Uz šo amatu izvirzīta viena kandidatūra - ZZS deputāts Jānis Vucāns. 

Pēc neveiksmīgā mēģinājuma spīkeru ievēlēt pirmdien, kad piedāvājumā bija viens kandidāts - Valdis Zatlers (ZRP), otrdien augstajam amatam jau bija izvirzīti divi kandidāti - Āboltiņa un Andrejs Klementjevs (SC).

Par Klementjeva kandidatūru atdota 41 deputāta balss, savukārt pret - 54 deputātu balsis.

Pēc ievēlēšanas Āboltiņa pateicās ikvienam par izrādīto uzticību, kā arī pateicās opozīcijai par konstruktīvo rīcību.

Viņa solīja, ka, turpinot darbu augstajā amatā, aizstāvēs ne tikai savas partijas, bet visu Saeimā ievēlēto spēku intereses.

Āboltiņa pauda - lai cik laba būtu viena cilvēka griba, viņam vajadzīgs atbalsts. «Tāpēc lūdzu jums šo atbalstu,» teica jaunievēlētā 11.Saeimas priekšsēdētāja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu