Par šaubīgu smaržu un kurpju tirgošanu piemēro sodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kādam 1987.gadā dzimušam vīrietim par viltotu smaržu un apavu tirgošanu interneta vidē piemērots 200 latu naudas sods.

Pagājušā gada rudenī nepatīkamu pārsteigumu dzimšanas dienā kādam likumpārkāpējam sarūpēja Valsts policijas (VP) darbinieki, atsavinot aptuveni 15 litrus dažādu zīmolu smaržu un apavus, ko vīrietis bija iecerējis realizēt interneta vidē.

Saistībā ar šo faktu tika sākta administratīva pārkāpuma lieta, kura tika nosūtīta izskatīšanai Valsts ieņēmumu dienestā (VID). Kā aģentūru LETA informēja VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) 3.nodaļas vecākā inspektore Ņina Švarca, VID nolēmis personu sodīt ar naudas sodu 200 latu apmērā un konfiscēt izņemtās mantas.

Jau vēstīts, ka speciāli izveidoto mājaslapu, kurā bija iespējams iegādāties dažādu slavenu zīmolu smaržas, ENAP darbinieki fiksēja interneta monitoringa laikā. Konkrētā mājaslapa darbojusies trīs mēnešus, un kā preču avotu pats vīrietis minējis Rīgas Centrāltirgu. Policijas darbinieki pieļauj iespēju, ka smaržu izcelsme meklējama Apvienotajos Arābu Emirātos, kā tas bijis iepriekš līdzīgos gadījumos. Apavus vīrietis mēģināja realizēt dažādos interneta sludinājumu portālos.

Vīrietis Rīgā, Valdemāra ielā, īrēja biroja telpas, kurās klienti varēja saņemt savas pasūtītās preces. Tur policija atsavināja 400, visticamāk, viltotas preces - 320 smaržu flakonus un 80 vīriešu apavu pārus, kas bija marķēti ar zīmoliem «Dolce&Gabbana», «Nike», «Gucci», «Fendi» un «Bikkembergs».

Vīrietis pārdeva divu tilpumu smaržas - 20 mililitru smaržas par pieciem latiem, savukārt 100 mililitru smaržas par 20 latiem.

Kopējā oriģinālo smaržu un apavu vērtība jeb iespējamie preču zīmju īpašnieku zaudējumi lēšami 25 000 latu vērtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu