Par seksuālo attiecību nozīmi grūtniecības laikā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/bframe/

Rīt no plkst. 11.00 līdz 13.00 tirdzniecības centrā «Domina Shopping» notiks bezmaksas seminārs topošajām un esošajām māmiņām Gaidību 4dienas. To ietvaros skvērā pie Vairāk Saules sievietēm būs iespēja tikties ar nozares speciālistiem, kuri stāstīs par būtiskiem jautājumiem mazuļa gaidīšanas laikā un pēcdzemdību periodā. Eksperti seminārā apskatīs tādus jautājumus kā seksuālās attiecības un saules aizsardzība grūtniecības laikā, vīrieša atbalsts dzemdībās, mātes instinkta veidošanās un citus.

Bērniņa gaidīšanas laikā psiholoģiskās un fizioloģiskās izmaiņas var radīt pamatu dažādām problēmām pāra intīmajās attiecībās. Lielākajai daļai sieviešu – īpaši grūtniecības pirmajā trimestrī – pazeminās dzimumtieksme. Savukārt otrajā un trešajā trimestrī tā gluži otrādi – paaugstinās. Par hormonālajām izmaiņām organismā un to ietekmi uz seksualitāti seminārā Gaidību 4dienas vairāk pastāstīs dūla Katrīna Puriņa.

Vasara ir pilnā plaukumā un ikviena māmiņa vēlas skaistu iedegumu, taču cik daudz drīkst sauļoties grūtniecības laikā, lai nekaitētu mazulim? Kā norāda Veselības centra 4 filiāles 4. Dimensijas sejas kopšanas speciāliste Ilze Actiņa, kura šo tēmu plašāk apskatīs semināra ietvaros, nelielos daudzumos saule nav kaitīga –tieši no saules stariem sievietes organisms saņem D vitamīnu, kas īpaši nepieciešams pēc 12. grūtniecības nedēļas.’

Savukārt par vīrieša emocionālo atbalstu dzemdībās seminārā runās bērnu ārsts Dr. Artis Žeigars. «Sievietes vārdu salikumu emocionālais atbalsts lieto diezgan bieži, taču vīriešiem nereti tas šķiet nesaprotams jēdziens. Bez reālas rīcības vīrietim ir grūti tikt galā ar emocionālo sasprindzinājumu, tāpēc praktiska darbošanās šķiet daudz saprotamāks veids, kā atrisināt problēmas,» norāda Māris Balodis.

Pirmās dienas pēc dzemdībām aprūpes iestādē – lielai daļai jauno māmiņu īsta skaidrība «kas, kāpēc un kad notiek un notiks turpmāk» nav. Lai iepriekš jau savlaicīgi ieskatītos tādos
jautājumos kā bērniņa piedzimšana, Apgares skala un tās rādītāji, mazuļa svēršana un mērīšana, dažādas analīzes un pirmās dienas gan mazulim, gan māmiņai aprūpes iestādē ir aicināta šo jautājumu speciāliste «Jelgavas poliklīnikas» un «Veselības centra 4» filiāles «Klubs 4» vecmāte un dūla Liene Ceriņa.

Psihoterapeite Agnese Pīrsa savā lekcijā pievērsīsies mātes instinkta jautājumam un kopā ar Gaidību 4dienas dalībniecēm diskutēs par to, kad īsti rodas mātes instinkts un vai tā ir bioķīmiska parādība, sievietes psihes īpatnība, vai arī iemācīta uzvedība. Lekcijā dalībnieces noskaidros, vai izteikts mātes instinkts garantē iespēju kļūt par pašu labāko māmiņu.

Gaidību 4dienas ietvaros viesosies Veselības centra 4» filiāles «Klubs 4» fizioterapeite Maija Skrastiņa-Bulvāne ar sarunu par tēmu: lietas, no kurām grūtniecības laikā labāk izvairīties un tās nedarīt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu