Par slepkavības mēģinājumu, policistam cauršaujot bereti, piespriež 18 gadu cietumsods (52)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: miss_millions, CC BY-SA 2.0

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien piesprieda 18 gadu cietumsodu jau vienreiz par slepkavību notiesātam vīrietim, kurš bija apsūdzēts par mēģinājumu nošaut Speciālo uzdevumu bataljona policistu. Toreiz, par laimi, lode skāra tikai policista galvassegu - bereti.

Kā aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Oksana Hvostova, tāpat apsūdzētajam noteikta policijas kontrole uz trim gadiem bez mantas konfiskācijas. Pilns spriedums lietā būs pieejams 28.janvārī, un to varēs pārsūdzēt desmit dienu laikā.

Jau ziņots, ka Rīgas tiesas apgabala prokuratūra tiesai šo krimināllietu nodeva vasarā. Vīrietis apsūdzēts par slepkavības mēģinājumu sevišķi pastiprinošos apstākļos un nelikumībām ar šaujamieroci. Apsūdzētais savu vainu nozieguma izdarīšanā neatzīst, aģentūru LETA iepriekš informēja prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe.

2012.gada 9.novembrī Purvciemā Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona patruļas uzmanību piesaistīja kāds vīrietis, kurš, ieraugot policistus, mēģināja aizbēgt. Pakaļdzīšanās laikā, kad viens policists gandrīz jau bija notvēris bēgli, viņš pagriezās un izšāva uz likumsargu.

Speciālas sagatavotības dēļ policistam izdevās izvairīties, un lode cauršāva tikai viņa galvassegu.

Uzbrucējs tika aizturēts. Tas izrādījās 1967.gadā dzimis vīrietis, kurš agrāk notiesāts par slepkavībām un tikai nesen bija atbrīvots no ieslodzījuma. Aizturētajam atsavināta pistole un munīcija.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu