Par spēļu auto vadīšanu reibumā vīrietis uz gadu zaudē tiesības (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/Apollo

Brita Rio Bērdmora īpašumā ir miniatūrs VW busiņš, kuru viņš bija uzbūvējis savam dēlam un reizēm mēdza izmantot ziedojumu vākšanai. Piektdienas vakarā viņš ar busiņu bija nolēmis mērot nepilnu kilometru tālo ceļu uz mājām, taču tas bija pēc kroga apmeklējuma un uz ceļa viņš piesaistīja kārtībsargu uzmanību, ziņo «Daily Mail».

43 gadus vecais vīrietis ar savu transporta līdzekli - miniatūru VW busiņu, kurš spēj sasniegt ātrumu līdz 10 kilometriem stundā, kādu piektdienas vakaru nolēma doties mājās pēc vietējā kroga apmeklēšanas. Tur viņš bija izdzēris divas pintes alus un sešus «īsos» kāda stiprāka dzēriena. Uz ceļa viņš piesaistīja ceļu policijas uzmanību.

Vīrietis uz ceļa bija labi pamanāms, jo viņš pārvietojās auto, kurš spēj nosegt tikai apakšējo vadītāja ķermeņa daļu, otra puse atrodas ārpusē, ko nodrošina braucamā atvērtais jumts. Bērdmors nebija domājis, ka braukšana spēļu mašīnā alkohola reibumā varētu sagādāt viņam kādas nepatikšanas, tomēr policija viņu pārliecināja par pretējo.

Kārtībsargi vīrieša izelpā konstatēja trīs reizes augstāku alkohola koncentrāciju par pieļaujamo un piemēroja viņam attiecīgo sodu. Bērdmors uz 12 mēnešiem zaudēja savas autovadītāja tiesības un bija spiests samaksāt sodanaudu 500 sterliņu mārciņu (602 eiro) apmērā.

«Es nezināju, ka es šajā brīdī pārkāpju satiksmes noteikumus vai daru kaut ko neatļautu,» savu rīcību skaidroja vīrietis. «Kad policija mani apturēja, es domāju, ka tas ir joks, es nespēju noticēt, kas notika.»

«Jā, es atzīstu, ka pirms sēšanās pie spēļu auto stūres es iedzēru pāris dzērienu, bet es pavisam nejutos piedzēries. Tas taču ir spēļu auto, par kuru nav jāmaksā ceļu nodoklis,» izbrīnu neslēpj Bērdmors un uzskata, ka saņēmis nesamērīgi augstu sodu.

Piektdienas vakarā, kad Bērdmors pie sava braucamā stūres tika pieķerts alkohola reibumā, viņš kampaņai cīņā ar vēzi ziedojumos bija savācis 40 sterliņu mārciņu (48 eiro).

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu