Par ST priekšēdētāja vietnieku ievēlēts Ķinis (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Trešdien notika Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas. Par ST priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts tiesnesis Uldis Ķinis, informē ST priekšnieka palīdze Līna Kovalevska. 

Ķinis ST tiesneša amatā stājies 2007.gada 5.janvārī. Līdz darbam ST viņš ir bijis tiesnesis un tiesas priekšsēdētājs Kuldīgas rajona tiesā. ST tiesas priekšsēdētāja vietnieka amatā Ķinis jau ir strādājis no 2007.gada 1.februāra līdz 2008.gada 7.martam.

Kā ziņoja LETA, par ST priekšsēdētāju 28.februārī vienbalsīgi tika ievēlēta līdzšinējā tiesas priekšsēdētāja vietniece Aija Branta, kurai teorētiski jau šā gada martā beidzas ST tiesneša pilnvaru termiņš. Viņas kandidatūru augstajam amatam izvirzīja ST tiesnese Sanita Osipova. Par Brantu nobalsoja visi seši ST tiesneši.

Branta pēc sēdes žurnālistiem norādīja, ka būtu tikai godīgi, ja jaunie ST tiesneši - tikai nedēļu tiesā strādājošais Gunārs Kusiņš un Augstākās tiesas (AT) virzītais kandidāts - varētu iepazīties ar tiesas darbu. Toreiz jautāta, kas būtu viņas favorīts priekšsēdētāja amatā pēc pašas pilnvaru termiņa beigām, Branta atklāja, ka tā ir kolēģe Kristīne Krūma.

Ķinis no 1981.gada līdz 2005.gadam bija Kuldīgas rajona tiesas priekšsēdētājs. Tāpat no 1997.gada līdz 2001.gadam viņš bija Eiropas Padomes Kibernoziegumu ekspertu komitejas eksperts.

No 2004.gada līdz 2005.gadam Ķinis bija Eiropas Savienības (ES) Likuma misijas Gruzijā (EUJUST – THEMIS) vecākais tieslietu eksperts, bet no 2005.gada līdz 2006.gadam Ķinis bija ES Speciālā pārstāvja drošības jautājumos Dienvidkaukāzā (EUSR) biroja tieslietu eksperts.

Tikmēr 2005.gada vasarā viņš tika ievēlēts par "ad litem" tiesnesi ANO Starptautiskā kara tribunālā par bijušo Dienvidslāviju

2006.gada septembrī Ķinis bija Rīgas Stradiņa universitātes Socioloģijas un tiesību zinātņu katedras docenta vietas izpildītājs.

Tā paša gada novembrī Augstākās tiesas plēnums Ķini izvirzīja ST tiesneša amatam, bet 2006.gada nogalē Saeima viņu apstiprināja šajā amatā.

Ķinis no 2007.gada sākumam līdz 2008.gada martam jau bija ST priekšsēdētāja vietnieks.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu