Par Starptautiskās praktiskās psiholoģijas augstskolas rektori valdība ieceļ Dzidru Meikšāni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien valdība par Starptautiskās praktiskās psiholoģijas augstskolas rektori iecēla Starptautiskās praktiskās psiholoģijas augstskolas docenti emeritēto profesori habilitēto pedagoģijas zinātņu doktori Dzidru Meikšāni.

Starptautiskās praktiskās psiholoģijas augstskolas iepriekšējais rektors Raimonds Arājs pēc paša vēlēšanās beidza pildīt augstskolas rektora amata pienākumus, tādēļ augstskolā 2010.gada 10.novembrī sasauca Satversmes sapulci un par rektori ievēlēja Meikšāni.

Viņa dzimusi 1928.gada 4.maijā Liepājas rajona Virgas pagastā. Meikšāne kopš 2000.gada ir Starptautiskās praktiskās psiholoģijas augstskolas docente, bijusi Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas katedras docente, profesore. Laika posmā no 1973.gada līdz 1984.gadam vadījusi Republikas Skolotāju kvalifikācijas celšanas institūta Psiholoģijas katedru.
Meikšāne piedalās Latvijas Zinātnes padomes finansētajā pētījumā «Izglītības sistēmas kvalitātes mūžizglītības, iekļaujošās un mediju pedagoģijas pētījums Latvijas un starptautiskā kontekstā», kas ilgst no 2009.-2012.gadam. Viņa ir autore 140 publikācijām, piecām grāmatām, 67 rakstiem krājumos un žurnālos, 20 mācību metodiskajiem līdzekļiem.

Augstskolu likuma 17.panta otrā daļa paredz, ka augstskolā, kura nav universitāte, par rektoru var ievēlēt profesoru vai personu, kurai ir doktora zinātniskais grāds. Augstskolas Satversmes sapulce rektoru ievēl uz termiņu, kas nepārsniedz piecus gadus, ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas.

Augstskolas rektors ir jāapstiprina Ministru kabinetā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu