Par ULEB Eirolīgas februāra vērtīgāko spēlētāju kļuvis Tomičs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas basketbolā februāra vērtīgāko spēlētāju kļuvis Spānijas granda «Barcelona» centra uzbrucējs Ante Tomičs no Horvātijas.

Tikmēr «Barcelona» klubs kļuvis par pirmo turnīra vēsturē, kam Eirolīgas otrā posma jeb «Top 16» fāzē izdevies pirmajās astoņās spēlēs izcīnīt tikai uzvaras.

Šajā sasniegumā liels devums pienākas tieši Tomičam, kurš februāra pirmajā spēlē guva 16 punktus, palīdzot «Barcelona» ar 80:70 pieveikt Itālijas klubu Milānas «EA7 Emporio Armani», savukārt nedēļu vēlāk uzvarā pret citu Spānijas vienību Vitorijas «Laboral Kutxa» basketbolists guva jau 24 punktus, kas bija viņa karjeras rekords.

Mēneša trešajā mačā horvātam padevās vēl labāks sniegums - 26 punkti un 15 atlēkušās bumbas, abos rādītājos sasniedzot jaunus karjeras rekordus. Zīmīgi, ka pēdējo reizi vienā Eirolīgas mačā gūt vismaz 25 punktus un izcīnīt 15 bumbas zem groziem padevās slavenajam Lietuvas basketbolistam Arvīdam Sabonim, kurš to paveica pirms desmit gadiem.

Līdz ar to katrā no mačiem Tomičs caurmērā guva 22 punktus un izcīnīja 9,3 atlēkušās bumbas.

«Barcelona» vienībai jau izdevies kvalificēties Eirolīgas izslēgšanas spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu