Par Valmieras mūzikas skolas būvniecības gaitu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valmierā, Pilskalna ielā 2, turpinās mūzikas skolas ēkas rekonstrukcija, jo jau novembrī tajā mācības jāuzsāk pilsētas un apkārtējo novadu topošajiem mūziķiem, portālu «Apollo» informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Rence.

Šobrīd aktīvi darbi norisinās ēkas iekšienē. Ir pabeigta kāpņu nesošo konstrukciju montāža ēkā, iekšējo inženierkomunikāciju izbūve, logu un iekšējo palodžu montāža, starpsienu izbūve.

Pēc arhitekta Ainara Markvarta izstrādātā risinājuma topošās Valmieras mūzikas skolas pagalmā pārcelts un izvietots senais bruģis, kas Lāčplēša ielas rekonstrukcijas laikā tika atklāts pie Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas. Arheologs Oskars Ušpelis, kurš objektā veic arheoloģisko uzraudzību, pastāstīja, ka laukakmeņu bruģis agrāk sedzis ne tikai ielas, bet arī blakus esošo tirgus laukumu (vēl 1920.–1930.gados). Tagad šo seno bruģi valmieriešiem un pilsētas viesiem būs iespējams aplūkot mūzikas skolas pagalmā.

Lai darbi ritētu uz priekšu maksimāli ātri, objektā stādā aptuveni 40 cilvēki. Pašreiz notiek iekšsienu apdares darbi, piekārto griestu montāža, radiatoru montāža, durvju uzstādīšana, kāpņu pakāpienu montāža ēkā, linoleja ieklāšana un teritorijas labiekārtošanas darbi. Tuvākajā laika plāno pabeigt cokola apdari, atbalstsienas atlikušās daļas un lietus kanalizācijas izbūvi, kā arī uzsāks siltumtrases izbūvi. Lai nodotu ēku ekspluatācijā vēl jāveic dažādi iekštelpu apdares un jāpabeidz teritorijas labiekārtošanas darbi.

Ēkas rekonstrukcijas laikā Valmieras vecpilsētas teritorijā tika atsegti arī senā mūra fragmenti, kas nedaudz aizkavēja būvniecības gaitu. Šo un citu neparedzētu darbu dēļ mūzikas skolas ēkas nodošanas termiņš pagarināts līdz 28.oktobrim.

Projekta attiecināmās izmaksas ir 1 085 052,00 lati, no tām Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums ir 85 % jeb 922 294,00 lati, valsts budžeta dotācija veido 24 413,00 latus jeb 2,25% no kopējām attiecināmām izmaksām un pašvaldības finansējums ir 138 345,00 lati jeb 12.75 % no kopējām attiecināmām izmaksām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu